Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje prijeteće pismo prepuno uvreda koje je dobio kolega Drago Pilsel. Ovo anonimno pismo smatramo pozivom na nove napade na kolegu Pilsela, uključujući i fizičke te tražimo od nadležnih organa da otkriju pošiljatelja i adekvatno ga kazne.

To je pismo ujedno i nastavak trenda bezočnih napada na novinare. Dodatno opasnom ocjenjujemo činjenicu da je istoga dana kada je kolega Pilsel dobio anonimno prijeteće pismo u tjedniku „7Dnevno“ i na portalu „dnevno.hr „ insinuirana njegova navodna povezanost s KOS-om (kontra-obavještajnom službom bivše JNA) a bez ikakvih dokaza.

Sramotno je da pojedini mediji napadaju ljude ad hominem i bez dokaza, te šire netrepeljivost i koriste govor mržnje stvarajući ozračje u kojemu se potom nekažnjeni provode hajke na ljude uključujući  i prijetnje smrću.

HND će se i dalje dosljedno boriti protiv takvoga zagađivanja medijskoga i javnoga prostora uključujući sva zakonska sredstva.

 

Saša Leković, predsjednik HND-a

Podijeli objavu
Prethodni članak[NAJAVA] Besplatni webinar Mediatoolkita
Sljedeći članak[INFOGRAFIKA] PR strategija na Instagramu
HND
Hrvatsko novinarsko društvo utemeljeno je 18. prosinca 1910. godine, član je Međunarodne federacije novinara (IFJ) i broji preko tri tisuće članova. Ciljevi Hrvatskog novinarskog društva su: a) ostvarivanje profesionalnih interesa, etičnosti i slobode javnog izražavanja; b) promicanje Ustavom zajamčenih prava javnosti da bude izviještena o svim zbivanjima u društvu, te prava svake osobe na slobodu izražavanja, mišljenja i dostupnost svim javnim glasilima; c) čuvanje ugleda i dostojanstva profesije, d) zaštita novinara od samovolje izdavača i sprečavanje monopola; e) materijalna i socijalna zaštita novinara. Skupština je najviše tijelo upravljanja HND-om, koja bira predsjednika, Izvršni odbor, Nadzorni odbor, Vijeće časti i dio članova Upravnog odbora Fonda solidarnosti. Više možete pročitati na: www.hnd.hr//