#handballisback

 

U tijeku su završne pripreme za veliki rukometni spektakl koji će se od petka do nedjelje (4. do 6. rujna) održati u Zadru.

#HANDBALLISBACK Rukometni turnir SEHA – Final 4 Gazprom lige Rukomet se vraća u dvorane uz neviđene mjere zaštite od koronavirusa Foto Jozo Cabraja
Foto: SEHA liga/Jozo Čabraja

Dvorana Krešimira Ćosića ugostit će rukometni turnir SEHA – Final 4 Gazprom lige. U petak će se igrati dvije polufinalne utakmice, a završnica, kao i utakmica za treće mjesto, u nedjelju. Za pobjedničko se postolje bore hrvatski PPD Zagreb, mađarski Telekom Veszprem, bjeloruski Meškov Brest te Vardar 1961 iz Sjeverne Makedonije.

U ovom dijelu Europe bit će to prvi rukometni turnir od izbijanja epidemije novog koronavirusa koji će se igrati pred publikom u dvorani. To znači i novu razinu primjene epidemioloških mjera na jednom sportskom događaju.

U dvorani će moći biti 500 navijača, a poseban sustav nadzire njihov boravak, tj. uzimaju im se podaci i prati se njihov ulazak i izlazak iz dvorane te smještaj za vrijeme utakmice. Svaki navijač ima svoje sjedeće mjesto. Ta su mjesta tako raspoređena da se poštuje preporučeni fizički razmak. Navijačima se pri dolasku dijele maske, te voda i sendviči kako ne bi bilo nepotrebnog zadržavanja po hodnicima.

……….
Safety – check! HANDBALL – check! We are READY – check!

Stotinu ljudi koji su uključeni u uži krug organizacije, uoči turnira je testirano na koronavirus, a tijekom turnira svi su obvezni pridržavati se posebnih sigurnosnih protokola (Health-and-safety-protocol). Oni su razrađeni do najsitnijeg detalja, npr. do toga na kojim se benzinskim postajama na putu za Zadar autobus s igračima smije zaustaviti.

U dvorani je postavljena do sada neviđena oprema za zaštitu od koronavirusa. Među ostalim, igrači prolaze kroz dezinfekcijske barijere na kojima se nalaze kabine s dezinfekcijskim ultraozonom, a temperatura se u dvorani mjeri termokamerama.

5Posebna pozornost pridana je medijima. Kako turnir uživo više ne može pratiti onoliki broj novinara kao prije, na konferencijama za novinare moći će sudjelovati novinari koji su tamo uživo, ali i oni koji će se uključivati preko aplikacije Zoom. Na sličan način bit će organizirana i tzv. mix zona. U posebnom prostoru nalazit će se novinari koji će igračima uživo postavljati pitanja, ali i tehničko osoblje turnira s tabletima s kojih pitanja postavljaju novinari koji utakmicu prate putem interneta.

Novo vrijeme, novi pehar! Ponosno je s njega direktor lige Siniša Ostoić skinuo crni plašt.

FOTO: SEHA – Gazprom League Magazine
FOTO: SEHA – Gazprom League Magazine

Organizatori vjeruju kako će primjena svih navedenih mjera omogućiti da se rukomet nastaviti igrati pred publikom te da će ovaj turnir u potpunosti opravdati svoj slogan #handballisback.

SEHA – TV Gazprom League Magazine: http://katalmedia.hr/seha/ebook9/mobile/index.html

…….

Download the official SEHA – Gazprom League mobile app:
http://seha-liga.com/mobile-app

.
……

press final 4
𝐎𝐏𝐄𝐍𝐈𝐍𝐆 𝐏𝐑𝐄𝐒𝐒 𝐂𝐎𝐍𝐅𝐄𝐑𝐄𝐍𝐂𝐄 will be LIVE on our YouTube channel ▶ 𝘁𝗼𝗱𝗮𝘆 𝗮𝘁 𝟭𝟰:𝟯𝟬 𝗖𝗘𝗧 and 𝟏𝟓:𝟏𝟓 𝐂𝐄𝐓💥 Don’t miss it!

SEHA – Gazprom League
Popis društvenih mreža:  

Podijeli objavu
Prethodni članakPRogram Digital Takeovera
Sljedeći članakHUOJ: Izbori – rokovi i obrasci kandidature
PRglas je portal o odnosima s javnošću i ostalim fragmentima integrirane marketinške komunikacije kojeg stvaraju stručnjaci za odnose s javnošću, novinari, kao i studenti koji se žele baviti ovim poslom vođeni idejom da nas sinergija spaja i pokreće. Cilj nam je prikupiti što više informacija potrebnih za kvalitetno komuniciranje s javnošću te promicati dobar glas o raznim kampanjama, događanjima i projektima, upozoravati na greške i loše poteze. Da bismo skratili vrijeme traženja, pružamo vam sve informacije na jednom mjestu i alate komunikacije online i offline vrste medija. Namijenjen je svima koje zanima neki od tih dijelova: stručnjacima za odnose s javnošću, poduzećima, studentima i svima koji žele naučiti nešto više o toj temi.