Grey je globalno osvojio titulu agencije godine 2013. zahvaljujući stvaranju jedinstvene kreativne kulture te strateškom udruživanju s novim partnerima. Agencija Grey Zagreb odlučila je krenuti istim stopama, što podrazumijeva još snažnije usmjerenje prema digitalu. Partnera je našla u novoj agenciji Entourage koju je osnovala Ida Pandur, bivša potpredsjednica za vanjske odnose iSTUDIJA.

Grey Entourage novi je digitalni „joint venture“ u Hrvatskoj kojim Grey Zagreb nadograđuje, na globalnoj razini već započetu, suradnju sa sestrinskom WPP digitalnom agencijom Possible. U posljednjih pet godina Grey Zagreb bilježi značajan rast zahvaljujući klijentima poput Vipnet, Opel, Erste banka, Allianz, INA, Diners, Chevrolet, P&G, Kraš, Labud te se pozicionirao u sam vrh kreativnih agencija na ovom tržištu. Uz uspjeh klijenata, to potvrđuju i brojne osvojene nagrade: od Epica, IdejaX i MIXX nagrada do Grand Prix Effie. Uspjeh agencije leži u otvorenoj kreativnoj kulturi i agencijskom timu koji je, svojom stručnošću te praćenjem i postavljanjem trendova, u mogućnosti odgovoriti na sve zahtjeve koji se pred njega postave. U svakodnevnom poslovanju vodimo se našom globalno definiranom agencijskom kulturom: one agency – one team, što nam omogućuje da na projektima surađujemo s kolegama iz cijelog svijeta. Gledajući u budućnost, želja nam je kroz strateško partnerstvo s agencijom Entourage, Grey Zagreb pozicionirati kao digital HUB za regiju.

Greyu se od prosinca pridružila i agencija Entourage koju je osnovala Ida Pandur, a s ciljem značajnog iskoraka u područje digitala i otvaranja novih projekata i tržišta, pri čemu će fokus biti na kombinaciji „smart big data“, do kojih je danas više nego ikad lako doći digitalnim kanalima, te stvaranju inspirirajućih priča na svim medijima – online i offline.

Ida Pandur počela je svoju karijeru 2009. godine pridružujući se tada novoosnovanoj agenciji za marketing na društvenim mrežama iSTUDIO kao druga zaposlenica. U četiri godine u iSTUDIJU, Ida je radila na pozicijama „social media marketing“ menadžera te potom i na poziciji potpredsjednice za vanjske odnose, na kojoj je bila zadužena za upravljanjem odjelom od 20-ak osoba koji je bio zadužen za digitalne marketinške strategije, prodaju te upravljanje odnosima s klijentima koje su između ostalog uključivali: Jamnica, Jana, Juicy, Konzum, Zvijezda, Belje, Ledo, Pik, Jutarnji list, RTL, 24sata, Iskon, BIPA, Klinika Svjetlost, HTZ, IRTA, Lego Duplo, Philips Lighting, Lufthansa, Hempel itd. Ida je također bila zadužena za PR i dio branding aktivnosti samog iSTUDIJA.

Kako i zašto je došlo do zajedničkog povezivanja Greya i Entouragea objašnjavaju Ida i Dubravko

Dubravko:
Višegodišnja strategija Grey grupe je privlačenje stručnjaka i top talenata u svim područjima komunikacijskog „businessa“. Ida je netko koga već dulje vremena pratimo i koga smo detektirali kao partnera s kojim želimo napraviti „digital footprint“ u regiji. Udruživanje kompanija je logičan strateški potez u ovim ekonomski turbulentnim vremenima i cilj je da takvim udruživanjem svaka od kompanija u partnerstvo donosi ono u čemu je najbolja. Upravo stoga će ovo partnerstvo Grey Entourage, koji objedinjuje globalni „know-how“ i alate koje razvijaju Grey/Possible i  lokalnu ekspertizu baziranu na dubinskom poznavanju digital potencijala, našim klijentima osigurati još snažnije tržišne pozicije i dodanu vrijednost njihovim brendovima.

Ida:
Grey je svojevrsna marketinška meka, globalna agencija iz New Yorka s visokim standardima, jakom reputacijom i modernim pristupom koji je rezultirao time da je proglašen agencijom godine. Kada su mi se javili i ponudili suradnju, navodeći koje bi stvari htjeli unaprijediti kako bi priča bila još jača, vidjela sam izvrstan potencijal u kreiranju zajedničke priče. Grey savršeno razumije offline marketing i sve aspekte poslovanja, ali isto tako razumije i koliko je bitan digital koji je pak moje područje. Spajanjem tih dviju strana shvatili smo da možemo ponuditi kompletnu 360. priču marketinga, ali i razvoja poslovanja kombinacijom svih aktivnosti te donijeti klijentima u Hrvatskoj, ali i izvan, dodanu vrijednost za njihov novac.