Pročelnica Ureda gradonačelnika Grada Šibenika Ana Gojanović Rakić sinoć je u Johannesburgu primila Golden Award for Excellence (GWA), prestižnu nagradu Međunarodne udruge za odnose s javnošću (IPRA) za projekt Hodajući kolegij gradonačelnika Grada Šibenika Željka Burića i to u kategoriji za odnose s javnošću u javnom sektoru. Dodjela se održala u sklopu IPRA-inog svjetskog kongresa, a projektu je ovo već drugo značajno priznanje struke nakon što je 2014. godine osvojio Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ). Gojanović Rakić nagradu je uručila  Amybel Sanchez, predsjednica IPRA-e.

Hodajući kolegij omogućio nam je da u suradnji s našim sugrađanima još lakše identificiramo i rješavamo probleme koje ih muče u njihovim četvrtima. Ovakav vid direktne komunikacije doprinosi i transparentnosti rada naše gradske uprave, posebice u odnosu prema građanima, mjesnoj samoupravi i medijima te sam uvjerena kako je svjetska struka upravo ovo prepoznala kao najveću vrijednost ovog projekta. Sa sigurnošću mogu reći da je ova nagrada još je jedan dokaz da se u Šibeniku radi na pravi način,“ rekla je pročelnica Ureda gradonačelnika Grada Šibenika Ana Gojanović Rakić koja je ujedno i nositeljica projekta i autor prijave za GWA.

Objasnila je i kako građani Šibenika tijekom hodajućeg kolegija ulaze u otvorenu komunikaciju s gradonačelnikom i zaposlenicima šibenske gradske uprave, postavljaju im pitanja i daju svoje prijedloge za poboljšanje njihove životne sredine. „Kroz ovu smo praksu poboljšali i našu internu komunikaciju te povećali učinkovitost rada šibenske lokalne samouprave“, zaključila je Gojanović Rakić.

Projekt predstavlja zaokret u odnosu lokalne šibenske vlasti prema građanima, gradu i njegovim dnevnim problemima jer se komunalni problemi uočavaju i rješavaju odmah na terenu, kroz aktivno i otvoreno sudjelovanje vlasti, gradskih službi i zainteresiranih javnosti. Izlaskom iz ureda, hodanjem, odnosno obilaskom, uz razgovor o gradskim problemima i istovremenim davanjem naloga o izvršavanju zadataka, ispred medija i građana, povezuje se svaki segment posla u komunalnoj problematici.

IPRA je vodeća međunarodna udruga za odnose s javnošću, osnovana prije 60 godina s ciljem uspostavljanja i očuvanja standarda i etičkih normi u struci. IPRA Golden Awards for Excellence (GWA), u svijetu odnosa s javnošću poznata i kao PR Oscar, dodjeljuje se za izuzetnost u upravljanju odnosima s javnošću u nizu različitih kategorija još od 1990. godine, a ove godine su imali rekordni broj prijava, čak 447 iz čitavog svijeta. Na jučerašnjem kongresu i gala večeri sudjelovalo je nekoliko stotina članova i delegata IPRA-e iz 80 zemalja iz čitavog svijeta.

ipra-grand-prix-gwa