Istaknuti stručnjak u odnosima s javnošću izv. prof. dr. sc. Božo Skoko 9. ožujka s početkom u 17 sati održat će predavanje studentima Bernaysa na temu „Identitet i imidž Hrvatske u EU i okruženju“.

Izv. prof. dr. sc. Božo Skoko na trećem Bernays Masteclass predavanju u ovoj akademskoj godini govorit će o tome kako nastaju i kako se mijenjaju identitet i imidž država, zašto imidž države sve više utječe na njezine gospodarske i vanjskopolitičke uspjehe te kako Hrvatsku doživljavaju u susjednim zemljama, a kako među starim članicama EU. Kao jedan od vodećih regionalnih stručnjaka za odnose s javnošću i brendiranje, izv. prof. dr. sc. Skoko osvrnut će se i na činjenicu je li Hrvatska iskoristila ulazak u EU za jačanje imidža te u kojoj mjeri je imidž Hrvatske obilježen njezinom jugoslavenskom prošlosti, a u kojoj prirodnim ljepotama i turističkom ponudom.

U sklopu predavanja studenti će također moći dati svoje stajalište o tome tko su, prema njihovom mišljenju najpoznatiji Hrvati u svijetu te kakvi se stereotipi vežu uz Hrvate i Hrvatsku, a ujedno i prokomentirati s profesorom što hrvatska država čini po pitanju vlastitog brendiranja, javne diplomacije i međunarodnih odnosa s javnošću. Treći Bernays Masterclass koji će se održati 9. ožujka 2015. s početkom u 17 sati, u dvorani 2, ujedno će biti i prvo predavanje u ljetnom semestru za sve studente Bernaysa.

Premda je predavanje namijenjeno studentima Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment, Bernays Masterclass je otvorenog tipa i mogu mu prisustvovati svi zainteresirani koji žele naučiti više o odnosima s javnošću i brendiranju.

Podijeli objavu
Prethodni članak[Radionica 20.03.2015, Zagreb] PR – igra koju svatko mora znati
Sljedeći članakPR/Mediji clipping – pregled tjednih događanja 06.03.2015.
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.