U vrijeme možda najnapetijih političkih trenutaka za Grad Zagreb, glasnogovornica gradonačelnika Martina Šušnjara gostovala je na VERN’ovom preddiplomskom studiju Odnosa s javnošću i studija medija, gdje je za studente II. godine održala predavanje na temu kriznog komuniciranja.

Studente je posebno zanimalo je li u Gradu zaista sve „pod nadzorom”, te na koji se način u ovakvim specifičnim situacijama planiraju i provode komunikacijske strategije i taktike. Glasnogovornica, koja je na ovoj funkciji od svibnja ove godine, im je približila na koji način trenutno funkcionira ured gradonačelnika, od čega se sastoji posao glasnogovornika, koja je njezina uloga, te s kojim se zadacima svakodnevno susreće.

Kako je Martina Šušnjara prije dolaska na ovu funkciju radila u odjelu Odnosa s javnošću Zagrebačkog holdinga, bila je kompetentna studenima kolegija „Glasnogovorništvo“ pojasniti ključnu razliku između uloge glasnogovornika u tzv. korporativnom, odnosno osobnom glasnogovorništvu. Studenti su tako iz prve ruke dobili informacije o poslu glasnogovornika u javnoj upravi te iskustvima PR-ovaca u ne tako davnom spcifičnom trenutku za Grad Zagreb.