Robna kuća IKEA Zagreb otvorit će se u ljeto 2014. u poslovnoj zoni Zagreb Istok, koja se nalazi na istočnom ulazu u Zagreb kod Ivanje Reke, priopćeno je iz IKEA-e.

Tvrtka IKEA Hrvatska jučer je sa zaposlenicima, partnerima i novinarima obilježila završetak jednog od najvećih završnih građevinskih radova – postavljanje krova na buduću robnu kuću IKEA Zagreb.

“Hrvatska je prva zemlja koja se pridružuje IKEA obitelji nakon 2006. Htio bih zahvaliti Vladi, općini Rugvica i Zagrebačkoj županiji te svim partnerima, a pogotovo našim zaposlenicima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće.”, rekao je u svom uvodnom govoru Dragan Skalušević, direktor tvrtke IKEA Hrvatska.

Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije, osvrnuo se na dobrobiti koje ova investicija donosi i naglasio važnost otvaranja radnih mjesta te suradnje s obrtnicima i poduzetnicima Zagrebačke županije.

Lars Schmidt, veleposlanik Kraljevine Švedske, istaknuo je kako je IKEA druga ambasada Švedske u Hrvatskoj te kako je zadovoljan što će švedska kultura u Hrvatsku dolaziti u plosnatim paketima.

U robnoj kući IKEA Zagreb, na oko 38 tisuća četvornih metara, bit će smješteni izložbeni i prodajni prostori, igraonica za djecu Småland, restoran s petstotinjak mjesta te trgovina švedskom hranom, stoji u priopćenju.

U prvoj godini poslovanja očekuje se otprilike 3 milijuna posjetitelja za koje će se brinuti tristotinjak zaposlenika. Posjetitelji prve robne kuće IKEA u Hrvatskoj inspiraciju i rješenja za uređenje doma moći će potražiti među 9.500 artikala koji čine puni asortiman tvrtke IKEA.

IKEA asortiman temelji se na dobro dizajniranim i funkcionalnim proizvodima koje kupci mogu odmah preuzeti, po cijenama koje si većina ljudi može priuštiti, ističu iz kompanije.

Od 7. do 14. ožujka na Cvjetnom trgu građani ikea na cvjetnom trguće moći prošetati kroz IKEA kućicu i doznati povijest tvrtke, pogledati kartu do buduće robne kuće IKEA Zagreb te saznati kada se očekuje otvorenje, zaključuju iz IKEA-e.

KLIKNI NA SLIKU

 

 

 

Youtoube kanal IKEAhrvatska

IKEA u Hrvatskoj  30 godina u Hrvatskoj

Vezani članci:
ikea_gradnja

ŽELITE POSAO U IKEI? OVO JE VAŠA
ZADNJA ŠANSA Nude posao za još 140 ljudi

Podijeli objavu
Prethodni članakVečernji list čitaniji od konkurencije
Sljedeći članakBernaysov novi partner je Adria Media, jedna od vodećih izdavačkih kuća u Hrvatskoj
PRglas je portal o odnosima s javnošću i ostalim fragmentima integrirane marketinške komunikacije kojeg stvaraju stručnjaci za odnose s javnošću, novinari, kao i studenti koji se žele baviti ovim poslom vođeni idejom da nas sinergija spaja i pokreće. Cilj nam je prikupiti što više informacija potrebnih za kvalitetno komuniciranje s javnošću te promicati dobar glas o raznim kampanjama, događanjima i projektima, upozoravati na greške i loše poteze. Da bismo skratili vrijeme traženja, pružamo vam sve informacije na jednom mjestu i alate komunikacije online i offline vrste medija. Namijenjen je svima koje zanima neki od tih dijelova: stručnjacima za odnose s javnošću, poduzećima, studentima i svima koji žele naučiti nešto više o toj temi.