Vjerujemo da ste često željeli barem na jedan dan biti netko drugi. Bliži nam se vrijeme kada svoje želje možete i ostvariti. Naime, karneval je završno vrijeme prije korizme kada se svatko od nas može opustiti i uživati u ovim veselim danima.

Ukoliko još uvijek ne znate gdje biste proveli fašnik, donosimo vam par prijedloga.

Na sam spomen karnevala, vjerujemo da prvo pomislite na Riječki karneval gdje maškare uz pomoć pjesme i plesa tjeraju zimu i zle sile. Riječani poručuju – Budi što želiš! Dođi na riječki karneval! Riječkim Korzom, maškare će prošetati već 6. veljače 2015. od 17 do 20 sati.

Ukoliko se nalazite u sjeverozapadnoj Hrvatskoj Samoborski fašnik počinje 6. veljače, a završava 17. veljače 2015. Glavni zadatak fašnika je dobra maska i odlična zabava. Program 189. Samoborskog fašnika je obećavajući, ali maska više uvijek dobro dođe!

Na sesvetskom fašniku možete se zabaviti 13. veljače, a dan kasnije naoružani veseljem i dobrom voljom možete otići i na 106. turopoljski fašnik.

Ludi Fašnik sprema se i ove godine sakriti sve stolce Lisinskog i čudom parket koncertne dvorane pretvoriti u prostor plesne pustolovine. Možete biti sigurni da u  karnevalskoj noći 15. veljače nitko neće sjediti u Lisinskom!

Međimurski fašnik se održava od 1954. godine, a ove godine maskiranja započinju 14. veljače i traju tri dana. Očekuje vas više od 2.000 izvođača iz cijele Hrvatske i inozemstva, a program je podijeljen na svjetovni, dječji i tradicijski fašnik.

Hrvatska Kostajnica vas poziva da ludujete s njima jer lud luduje kroz godinu, a pametan o fašniku. Program također počinje 14. veljače.

Istog dana vas poziva i grad Krk, koji nagrađuje najbolje maske.

Karneval na Lošinju možete posjetiti 14. veljače, potrebno je samo malo dobre volje i ideja za maskiranje.

15. veljače uživajte u fašniku u Jaski, koji već tradicionalno okuplja velik broj posjetitelja.

Karnevalska povorka proći će središtem Zadra, 15. veljače, gdje sve sudionike očekuje bogati program uz ples i pjesmu.

Na otoku Korčuli gotovo svako mjesto ima svoju vlastitu tradiciju, a veliko finale je 17. veljače.

Crikvenička rivijera nije aktualna jedino tijekom ljetnih mjeseci u što se možete uvjeriti do 18. veljače do kada traje karneval na ovom području.

Jedno je sigurno, Hrvatska nudi velik izbor zabave za vrijeme fašnika, no ako vaše mjesto ima posebnu fašničku priču – podijelite je s nama! Šaljite nam fotografije svojih maski na redakcija@prglas.com