Naša praktikantica Marina-Mia napisala je gostujući blog. Istražila je društvene mreže koje su manje poznate, ali vrlo zanimljive.

Društvene mreže promijenile su, priznali mi to ili ne, način na koji komuniciramo. Facebook koristimo za zabavu, Twitter kako bismo što brže razmijenili informacije, a ako smo u potrazi za poslom ili informacijama poslovnog karaktera, koristit ćemo LinkedIn. Ima međutim i brojnih drugih društvenih mreža koje su manje poznate, ali svojim članovima omogućavaju zanimljivu komunikaciju. Za vas sam izdvojila njih nekoliko.

Good.is

goodis

Good.is je društvena mreža namijenjena povezivanju pojedinaca i organizacija koje žele istaknuti bitne društvene probleme u svojoj zajednici. Podijeljena je u nekoliko kategorija: posao, obrazovanje, okoliš, tehnologija, kreativnost i dizajn. Svojim članovima omogućuje poticanje novih ideja te ih potiče na konverzaciju ili akciju vezanu uz ono što smatraju bitnim za društvo u kojem žive.

Untappd

untappd_

Ovdje možete razmijeniti iskustva u ispijanju piva s ostalim ljubiteljima istog pića. Facebook, Twitter i Foursquare spojeni su s ovom aplikacijom što vam olakšava da nađete prijatelje koji također vole pivo. Tako će vaši prijatelji u svakom trenutku znati gdje ste i što pijete i vam se mogu pridružiti u tom užitku. Aplikacijom možete osvojiti bedževe kojima ocjenjujete pive, a moguće je saznati i nešto novo o onim vrstama koje još niste uspjeli isprobati.

BuzzedAbout

buzzed_about

BuzzedAbout je zajednica za neovisne umjetnike i glazbenike koji mogu u virtualnom kafiću uz kavu podijeliti svoje radove s prijateljima i obožavateljima.

Cafe mom

cafemom-logo_

Majka ste ili ćete to tek postati? Onda je ova društvena mreža idealna za vas budući da na njoj možete dobiti savjete i podršku drugih mama vezanih uz teme trudnoće, mode, zdravlja, hrane, zabave i još mnogo toga.

43Things

43things

Jeste li se ikada pitali što ste sve postigli u ovoj godini? Koji vam je mjesec bio najuspješniji? Možda jednostavno želite napraviti popis novogodišnji odluka te se želite osvrnuti na prošlu godinu. Tu vam svakako može pomoći 43Things. Sada sve svoje ciljeve i planove možete podijeliti s ostalim korisnicima, a oni vas onda mogu podržavati u vašem ostvarivanju istih.

ResearchGate

ResearchGate

ResearchGate je društvena mreža za znanstvenike i istraživače na kojoj mogu razmjenjivati svoje radove, postavljati pitanja, ali i odgovarati na upite drugih te pronalaziti suradnike. Stranicu najčešće opisuju kao kombinaciju Facebooka, Twittera i LinkedIna. Članovi se potiču na stavljanje i objavljivanje svojih, kako uspješnih, tako i neuspješnih radova kako bi ostali mogli učiti na njihovim pogreškama.

Koristite li već neku od ovih mreža ili planirate isprobati nakon čitanja ovog teksta?

Marina-Mia Angelus
Podijeli objavu
Prethodni članakJednom davno, u zemlji Internetiji…
Sljedeći članakKoje su društvene mreže ove godine bile najaktivnije?
Uz inovativni i fleksibilni pristup, na najbržim komunikacijskim platformama, tim stručnjaka PingPonga svakodnevno brine o reputaciji klijenata i identitetu brendova. Granice teritorija PingPongu nisu poznate pa djeluje u regiji, ali i diljem Europe. Više, brže i jače. PingPong je specijalizirana agencija za dvosmjerne komunikacije koja djeluje u sklopu Abrakadabra grupe. Tvrtka je osnovana 2011. godine, sa sjedištem u Zagrebu. Uz inovativni, fleksibilni i kreativni pristup, tim stručnjaka trenutno brine o reputaciji klijenata u regiji, ali i u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Irskoj, Slovačkoj, Češkoj i Španjolskoj. Cilj PingPonga je u idućem razdoblju udahnuti život identitetu brandova klijenata na društvenim mrežama i u ostalim europskim zemljama. pingpong.com.hr