Zabavljaju nas teme ‘ratovanja’ kompanija. Naravno, ratovanja pod velikim navodnicima, a pogotovo kreativnih. Proteklih dana ovaj je oglas postao viralan.

Fantastičan odgovor Coca-Cole na Pepsijev poke uoči Halloweena pronašli smo na službenim stranicama agencije Drap. Priča inače ide ovako:

Na Noć vještica na Facebook stranici Ads of the World objavljena je fotografija limenke Pepsi u ulozi Drakule (Coca-Colin crveni plašt) uz potpis: “We wish you a scary Halloween”.

Odgovor (neki kažu Coca-Colin, drugi da je u pitanju hoax) bio je brz: isti vizual i ista tipografija, ali snažan odgovor: “Everybody wants to be a hero!”.

Original (na naslovnoj fotografiji lijevo) inače je djelo marketinške agencije ‘Buzz in a Box’ iz Belgije. Bez obzira je li riječ o hoaxu ili službenom stavu – koga briga. Ideja i brzi odgovor upravo su fantastični. Pokazuje to kratki rok u kojemu je ‘pikanje’ megakompanija postalo viralno (na svim društvenim mrežama, a na Twitteru ponajviše) i pravo je pitanje koliko bi koštala reklama s ovakvim dosegom.

Original oglasa:

original

 

Original Pepsi Vs. Coke

Odgovor:

 Pepsi-Vs.-Coca-Cola