Vodeća publikacija Financial Timesa za biznis – fdi Intelligence Magazine svrstao je Zagreb na visoko četvrto odnosno deveto mjesto u kategorijama Veliki europski gradovi budućnosti – ljudski kapital i način života te Južnoeuropski gradovi budućnosti.

Naime, Magazine je specijaliziran za teme koje zanimaju strane investitore, procjenjujući najperspektivnije lokacije u Europi. Predmetom istraživanja su svi gradovi i regije Europe, a podatke za istraživanje prikupljaju, obrađuju i pripremaju stručni analitičari fDi Intelligence-a pomoću fDi alata, anketa i drugih izvora.

Istraživanjem za 2016./2017. prikupljeni su podaci za 481 lokaciju za šest kategorija: Gospodarski potencijal, Radno okruženje, Isplativost, Infrastruktura, Naklonjenost poduzetništvu, FDI strategija.

Slijedom provedenih istraživanja u više kategorija dodjeljuju nagrade Gradovi i regije budućnosti, a s obzirom na rezultate za Grad Zagreb su najznačajnije, već navedene, nagrade:

 fDi – južnoeuropski gradovi budućnosti – Grad Zagreb je na 9. mjestu u Top 10 i jedan od pobjednika najperspektivnijih lokacija južne Europe za 2016./ 2017.

Zagreb_ECRF (1)

 

• fDi – veliki europski gradovi budućnosti – ljudski kapital i način života – Grad Zagreb je na 4. mjestu u Top 10 i jedan je od pobjednika za 2016. / 2017.

Zagreb_ECRF (2)

 

Dodjela nagrada održat će se, 15. ožujka, u 12,00 sati, u Hotelu Barriere le Majestic u Cannesu.

Od hrvatskih gradova nagrađeni su još i Grad Ivanec na 1. mjestu te Grad Jastrebarsko na 7. mjestu liste Top 10 mikro gradova u Europi s najboljim strategijama za privlačenje stranih ulaganja.

European Cities and Regions of the Future 2016. / 2017.- pdf
 
Press release European Cities and Regions rankings – pdf  ///// PRIJEVOD

VIŠE

zagreb.hr