Eurobest je objavio program za nadolazeći europski festival kreativnosti, čiji je sadržaj osmišljen kako bi potaknuo nove načine razmišljanja i inspirirao nove pristupe kreativnom procesu.

Ovogodišnji program festivala utemeljen je na stvaranju rasprave, stoga glavnu riječ na seminarima i sjednicama vodit će govornici istaknutih i uvaženih mišljenja diljem Europe, ali i industrijski inovatori koji zastupaju različita (i ponekad suprotna) stajališta. Cjelokupni format festivala nastoji usmjeriti sudionike prema suradnji, stvarajući mogućnosti da se približe temama i sadržaju putem interaktivnih seminara, raznih sjednica i radionica te žustrih panela.

Od 1. do 3. prosinca Finlandia Hall bit će glavna postaja brojnim govornicima, među kojima se ističe finska industrijska legenda Roleff Kråkström, izvršni direktor, Moomin Characters koji objašnjava važnost festivala u poticanju raznovrsnosti industrije: „Kreativnost se ne može definirati, smjestiti u određeni kalup – ona ismijava one koji ju nastoje proizvoditi i pojavljuje se ondje gdje se okupljaju ljudi koji ju pozdravljaju. Eurobest je jedno takvo mjesto.“ Također, na glavnoj pozornici će stajati Jean-Marie Dru, direktorica, TBWA\Worldwide, Kate Robertson, direktorica, Havas, Calle Sjonell, novoimenovani voditelj kreativnog odjela, Lowe Brindfors, Stockholm.

Kao još jedna novost Eurobesta 2014. ističe se Eurobest Discovery stage koji je namijenjen pobuđivanju znatiželje pomoću raznih primjera inovacija na poslu. Na festivalu će biti moguće vidjeti prezentacije HSBC, Razorfish i MNSTR i BBDO Moscow i Articul Media, koji će istražiti uspjeh ovogodišnjih Zimskih olimpijskih igara u Sočiju. Alexander Chizhikov, direktor strategije, smatra da „Eurobest spaja kreativne ljude kako bi pronašli inspiraciju u najboljim radovima nastalim diljem Europe tijekom godine – različite zemlje, različite kulture i poslovna okruženja, različiti pristupi. To je neprocjenjiva prilika za dolazak do prvoklasnog ‘goriva’ za kreativno razmišljanje.“ Ovogodišnji Eurobest nudi i manje radionice usmjerene k stjecanju i poboljšanju vještina, posebice onih koje su krucijalne unutar komunikacijske industrije. Sudionici radionica biti će u mogućnosti približiti se jedni drugima kroz razne diskusije o brojnim temama iz industrije, suradnju, razmjenu ideja te ispitivanje trendova.

Osim što je idealna prilika za učenje i razvoj ideja, Eurobest je prigodno mjesto za networking gdje se okupljaju stručnjaci iz različitih područja industrije diljem Europe, pa čak i dalje. Tijekom festivala stručni žiri, sastavljen od nekih od najvećih imena u industriji, ocjenjivat će kampanje te onim najizuzetnijima dodijeliti i priznanja na dodjeli nagrada na samome kraju festivala.

Eurobest Festival se ove godine održava od 1. do 3. prosinca u Helsinkiju u Finskoj. Detaljnije informacije o registraciji i sudjelovanju na Eurobestu mogu se pronaći na stanici eurobest.

 

Vezani članci:
10489754_10152127821471957_7615564963009189752_n

Podijeli objavu
Prethodni članakJesenska shema TV kuća
Sljedeći članakZanimanje – student
Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje u svom sastavu okuplja društva za tržišno komuniciranje, a djeluje promičući i unaprijeđujući zajedničke interese agencija članica s ciljem definicije i razvijanja najviših standarda profesionalne prakse oglašivačke i komunikacijske industrije. Trenutno u svom sastavu broji 33 članice i zastupa preko polovine ukupnih marketinških budžeta u Hrvatskoj. HURA je članica EACA-e (European Association of Communications Agencies), a redovito surađuje sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i svijetu. hura.hr