Iako se ovaj lokot za kutijicu sladoleda pojavio još 2002. godine, zadnjih par godina je postao jako popularan na internetu te pokazao kako jedna zabavna ideja može preko društvenih mreža proširiti dobar glas o poduzeću. Radi se o malom lokotu za kutijicu sladoleda s tekstom koji u prijevodu znači „Nema TEBE u MOM sladoledu“, originalni tekst možete vidjeti na slici.

Ideju je originalno zamislio jedan kupac koji je u polušali predložio da se kutije počnu proizvoditi od metala s malim lokotom kako bi se sladoled zaštitio od nepoželjnih žlica i ustiju. Pakiranja se naravno nisu mijenjala, ali je ovaj lokot napravljen kako bi se pokazao zabavan karakter ove kompanije. Lokot se može kupiti na Ben & Jerry’s online stranici za oko 40 kn. Ben & Jerry’s rado rade ovakve stvari, tako da su napravili i sladolede „Schweddy balls“ i „Hubby-Hubby“, koje nećemo dodatno objašnjavati.

PRglas

 


Podijeli objavu
Prethodni članakBike sharing u Zagrebu
Sljedeći članakŽeliš raditi u PR-u? Prati, poveži se, pokreni se!
Vladislav je student na petoj godini Ekonomskog Fakulteta u Zagrebu. Pisanje je započeo s monolozima i tekstovima za amaterske kazališne predstave, a zatim se počeo jako interesirati za područje odnosa s javnošću te je iskustvo pisanja odlučio primijeniti u tu svrhu. Voli pomalo neozbiljniji stil pisanja kako bi teme približio širem spektru ljudi i na razumljiv, „zdravo seljački“ način objasnio zamršene, složene te iznimno kompleksne, ali i komplementarne marketinške poteze poduzete od strane poduzeća u svrhu promocije svojih proizvoda, usluga ili događanja.