U okviru Erasmus+ projekta „The new literacy set“, čiji je nositelj Privatna gimnazija i ekonomsko-informatička škola Futura, na VERN’u je održano diseminacijsko događanje na kojem su predstavljeni kurikulum za komunikacijsku pismenost te otvoreni nastavni materijali iz domene komunikacijske pismenosti (poput asertivnosti, straha od javnog nastupa, komunikacije s autoritetom, komunikacije u obitelji i sl.).

img_get

Cilj projekta je razviti kurikulume i nastavne materijale iz područja komunikacije, informacija i financija. Naime, iako nisu dio redovnih kurikuluma na srednjoškolskoj razini obrazovanja, ova su znanja vrlo važna u svakodnevnom životu, daljnjem studiranju ili traženju poslova.

Veleučilište VERN’ je kao partner projekta bilo zaduženo upravo za izradu kurikuluma iz komunikacija, a svoj će obol projektu dati i drugi partneri, srednje škole iz Španjolske i Italije.

Na događanju su također demonstrirane radionice, predstavljeni su rezultati projekta te nastavni materijali, alati i metode koje se mogu koristiti u svakodnevnoj nastavnoj praksi. Demonstraciji radionica su prisustvovali i učenici iz Španjolske i Italije, zajedno s učenicima iz Future.

img_get (1)

Više fotografija potražite na linku