Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment, prva visokoobrazovna institucija u Hrvatskoj i regiji koja izvodi preddiplomski i diplomski studij iz područja komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću, započela je s radom.

Bernays je ono što su već dulje vrijeme priželjkivali hrvatski PR profesionalci i oni koji to žele postati jer u Hrvatskoj do sada nije postojala institucija koja objedinjeno izvodi petogodišnje obrazovanje posvećeno odnosima s javnošću. Više informacija o Bernaysu saznajte na www.bernays.hr i www.facebook.com/EdwardBernaysVSKM.

Prve studente na preddiplomski studij „Mediji i kultura društva“ te diplomski studij „Odnosi s javnostima“ Bernays će upisati već u srpnju ove godine, dok će nakon rokova u rujnu i listopadu, nastava započeti u studenom, a Bernays će biti smješten u samom centru Zagreba, Ratkajevom prolazu broj 8.

Poznato je kako na hrvatskoj PR sceni prevladava mišljenje kako je glavni problem današnjih studija bliskih odnosima s javnošću nespremnost studenata za samostalan rad nakon stjecanja diplome, a osnovni razlog tome je nemogućnost stjecanja praktičnog iskustva u okviru svojih studija. Upravo je na praktičnu dimenziju samog programa stavljen naglasak sadržaja studijskih programa koje će Bernays izvoditi budući da će nastavu, uz vodeće hrvatske znanstvenike, izvoditi i čitav niz poznatih PR praktičara iz Hrvatske.

Nastavnici na Bernaysu su istaknuti svjetski stručnjaci poput Lesa Pottera, Anne Bernays (kćeri E. Bernaysa), Lynne Montgomery, sveučilišni profesori Zoran Tomić, Pero Maldini, Anđelko Milardović, Gordana Buljan Flander, Zlatan Gelb, Nikša Sviličić te brojni poznati praktičari i članovi HUOJ-a, među ostalim i Drenislav Žekić, Kristina Laco, Violeta Colić, Ankica Mamić, Dijana Dešković, Mario Aunedi Medek, Aleksandra Kolarić, Ksenija Žlof, Krešimir Macan, Mario Petrović, Damir Jugo i mnogi drugi.

Iz Bernaysa najavljuju kako će institucija imati suradnju s čitavim nizom korporacija, institucija, medija i agencija što će budućim studentima omogućiti da tijekom svog studija steknu praktično iskustvo iz više segmenata i područja i da ih to usmjeri u njihovom daljnjem studiju, ali i razvoju profesionalne karijere.

Bernays izvodi dva studijska programa: preddiplomski studij „Mediji i kultura društva“ te diplomski studij „Odnosi s javnostima“ i oba studijska programa izvode se po planu i programu Sveučilišta u Dubrovniku koji je ujedno i mentorska institucija Bernaysa. Preddiplomski studij „Mediji i kultura društva“ traje tri godine (šest semestara), a njegovim završetkom stječe se 180 ECTS bodova i stručni naziv prvostupnik (baccalaureus) novinarstva i odnosa s javnošću. Diplomski studij „Odnosi s javnostima“ traje dvije godine (četiri semestra), a njegovim završetkom stječe se 120 ECTS bodova i stručni naziv stručni specijalist odnosa s javnostima.

Natječaj za upis na studijske programe na Bernays bit će raspisan krajem lipnja na službenim stranicama www.bernays.hr, a do tada Bernays možete pratiti na Facebook stranici Edward Bernays prva visoka škola za komunikacijski menadžment i saznati nešto više o tome tko je bio Edward Bernays te o novostima u odnosima s javnošću.

Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment
Ratkajev prolaz 8, 10 000 Zagreb
t: +385 (0)1 555 12 12
e: info@bernays.hr
w: www.bernays.hr