Photo: Žarko BasicPIXSELL

Stručnjak za odnose s javnošću i vlasnik tvrtke „ManjguraKrešimir Macan održao je 1. veljače 2014. u palači Dubrovačkih ljetnih igara, u organizaciji dubrovačke podružnice HUOJ-a, predavanje o brendiranju Dubrovnika.

Predavanje je održano za članove podružnice HUOJ-a te studente medija i odnosa s javnošću s Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Navodeći niz primjera iz vlastite prakse, koji se odnose na organizaciju događanja koji doprinose popularizaciji i brendiranju destinacije, Macan je govorio i o problemima u pozicioniranju Dubrovnika.

Tako je naveo kako je među nizom ciljanih grupa i kod brojnih sadržaja koji su trend u turizmu Dubrovnik nepoznanica te nepristupačna i neiskorištena destinacija.

Također, govorilo se i raspravljalo o primjerima i načinu korištenja novih medija kod reklamiranja i pozicioniranja destinacije.

Dubrovnik kao da jedino što ima je ono što je naslijeđeno od predaka. Kao destinacija on nema priču“- kazao je Macan i dodao kako je u odličnom brendiranju potrebna sinergija nositelja ideje i struke, lokalne vlasti te lokalne zajednice.

kresimir macan predavanje

Podijeli objavu
Prethodni članakŠto je to zapravo loyalty managament i zašto je on toliko dobar za PR?
Sljedeći članak19 najtežih stvari koje morate učiniti kako biste bili uspješni
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.