Od 2. do 30. lipnja 2014. godine studenti preddiplomskog i diplomskog studija moći će ocijeniti uvjete studiranja u ukupno 27 europskih zemalja.

Zajedno s kolegama iz 26 europskih zemalja, hrvatski studenti pozvani su da sudjeluju u međunarodnom projektu EUROSTUDENT čiji je cilj usporediti podatke o socijalnim i ekonomskim uvjetima studiranja u europskim zemljama. Ispunjavanjem online upitnika na stranici www.eurostudent.hr studenti će se izjasniti o smještaju, troškovima, načinima financiranja studija, ali i o planovima za nastavak studiranja i međunarodnoj mobilnosti te o tome koliko ih studentsko iskustvo čini zadovoljnima.

Istraživanje EUROSTUDENT prvi je put provedeno u Hrvatskoj 2010. godine, a rezultati su poslužili za dodatni razvoj i poboljšanje javnih politika u sustavu visokog obrazovanja, sukladno potrebama studenata te za izradu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Republike Hrvatske. U Hrvatskoj istraživanje provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u partnerstvu sa Sveučilišnim računskim centrom Sveučilišta u Zagrebu (SRCE)Institutom za razvoj obrazovanja, agencijom Ipsos Puls, Hrvatskom nacionalnom jedinicom mreže Eurydice (EurydiceHr) i Aretis d.o.o. Istraživanje na europskoj razini koordinira Njemački centar za istraživanje visokog obrazovanja i znanosti (DZHW).

Podijeli objavu
Prethodni članakČak 39 posto ispitanika ne zna tražiti preporuku ili im je neugodno
Sljedeći članak[PR/Mediji clipping] Tjedno izvješće medijskih objava – 13.06.2014
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.