Davor Runje: Cijenim hrabrost i kreativnost pri zapošljavanju

Danas, kada je konkurencija u potrazi za poslom velika, bitno je da molba za posao privuče pozornost poslodavaca.

Direktor digitalne marketinške agencije Drap, Davor Runje, govori o iskustvima pri traženju zaposlenika i duhovitom videu koji je stigao na njihovu adresu.
U želji da ga u agenciji zaposle kao copywritera, Karlovčanin Aleksa Tatalović umjesto klasične molbe za posao napravio je originalnu video-molbu uz koju na YouTubeu stoji da „agenciji neće preostati ništa drugo, nego da ga zaposli ako se video proširi internetom“.

Runje je komentirao zanimljivi video i otkrio koje kvalitete cijeni kod potencijalnih zaposlenika.

Kakav je dojam na Vas ostavila video-molba za posao Alekse Tatalovića? 

– Nasmijala me. Odličan izbor glazbe.

Hoćete li dati šansu Tataloviću?

– Objavili smo link na video na našoj Facebook stranici (https://www.facebook.com/drap.hr) s pitanjem “Da li da mu damo šansu?”. Bit će kako internet kaže. Svoje komentare možete ostaviti i ispod ovog članka.

Koliko je, po Vama, bitna prezentacija kod prijave na natječaj za posao?

– Pa, mi nemamo otvoren nikakav natječaj za posao. Dečko se sam javio. Čini se da zna što želi i ima hrabrosti i volje to tražiti. To mi se sviđa.

 Kako se potencijalni kandidat može najbolje istaknuti na natječaju? 

– Ovo što sada kažem vrijedi samo za mene, svaki poslodavac je drugačiji. Cijenim iskrenost, hrabrost, kreativnost i pozitivan stav. Znanje i vještine mi nisu toliko bitne za odabir kandidata, ali su presudne za početnu plaću i poziciju. Ako moramo u vas uložiti puno našeg vremena i novca da vas nešto naučimo, onda to uračunamo kao dio kompenzacije za vaše vrijeme i trud.

 Što je najgore što poslodavac može čuti na razgovoru za posao? 

– Treba doći do razgovora… Ne biste vjerovali koliko ljudi ni ne dođe do razgovora samo zato što su im molbe i životopisi prepuni tipfelera. Ako ste toliko šlampavi prije nego što uopće dobijete šansu, kakvi ćete tek biti kasnije?

Što mislite, hoće li “kreativne” molbe za posao postati novi trend pri zapošljavanju?

– Mislim da je kreativno oduvijek bilo trend. Online video je samo nova forma, ali kreativnost se oduvijek cijenila i cijenit će se još više u budućnosti.

Možete li ukratko opisati viziju svoje agencije?

– Mi smo creative-driven digital advertisement agency. To znači da se bavimo oglašavanjem na svim online kanalima, a da prije svega cijenimo kreativnost.

 

Video-molbu za posao pogledajte ovdje: