Kako bi se pravovremeno započelo s aktivnostima za 10. Grand PRix čije će se finale održati u ožujku 2017. godine, na sjednici Upravnog odbora, održanoj 10. svibnja 2016., predsjednicom stručnog žirija imenovana je Daria Mateljak.

Daria je veteranka u odnosima s javnošću, kojima se bavi već četvrt stoljeća. Prvi dio svoje karijere provela je kao savjetnica i načelnica odjela u državnim tijelima – Ministarstvu informiranja RH te Vladi Republike Hrvatske, gdje je radila od 1991. do 2001. U međunarodnoj konzultantskoj kući Hauska & Partner radi od 2001. Vodi složene projekte iz područja strateških komunikacija, organizacijskog razvoja i društveno odgovornog poslovanja.

Poznata po svojem interdisciplinarnom pristupu, Daria ima i višegodišnje predavačko iskustvo. Predavačica je na Hrvatskim studijima gdje drži nastavu iz kolegija Odnosi s javnošću u djelatnostima i Strateško razmišljanje te na Prvoj visokoj školi za komunikacijski menadžment Edward Bernays drži kolegije iz područja društvene odgovornosti. Na LSPR-u predaje kolegij iz Mjerenja i evaluacije u odnosima s javnošću.  Objavljuje stručne i znanstvene radove na međunarodnim konferencijama. Daria ima CIPR diplomu i certifikat za predavača te HUOJ-ev certifikat stručnjakinje za odnose s javnošću. Doktorska je kandidatkinja iz područja informacijsko-komunikacijskih znanosti. Članica je CIPR-a i HUOJ-a, u kojemu je godinama aktivna u raznim tijelima i radnim skupinama.

2015. dobila je posebno priznanje Hrvatske udruge za odnose s javnošću za doprinos razvoju struke. U ovogodišnjem sastavu stručnog žirija Daria je bila zamjenica predsjednice.

Podijeli objavu
Prethodni članakMasterclass predavanje ministra vanjskih i europskih poslova RH dr. sc. Mire Kovača
Sljedeći članakObjavljeno drugo izdanje sveobuhvatne knjige iz odnosa s javnošću prof. dr. sc. Zorana Tomića
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.