U organizaciji Dalmatinske podružnice HUOJ-a, sinoć je u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u Šibeniku Ankica Mamić održala predavanje na temu “PR-ovci i novinari, možemo li ipak zajedno?”.

U zanimljivom izlaganju Ankice Mamić moglo se čuti nekoliko osnovnih teza kako dobro surađivati, s obzirom da su ove dvije profesije upućene jedna na drugu u svakodnevnom poslu.

Kao i u svim drugim profesijama u kojima ljudi rade ima dobrih i loših namjera, ali i ljudi, pa tako i ove profesije imaju svoje dobre i loše strane. Stručnjaci za odnose s javnošću su često prozivani kao manipulatori, a novinari su percipirani kao promicatelji istine i borci za istinu. No, jedino je bitno kako se posao radi. PR-ovci s lošim namjerama, kao i novinari s lošim namjerama, često pribjegavaju manipulacijama dok PR-ovci i novinari s dobrim namjerama kvalitetno pristupaju vlastitom poslu, nastoje uspostaviti i podržavaju izgradnju odnosa.“, kazala je Ankica Mamić te apostrofirala dijalog kao ključan alat u izgradnji dobrih odnosa na relaciji novinar – stručnjak za OSJ: „Dijalog je sam po sebi etičan, on uključuje sve strane i svima daje jednaku šansu da ispričaju svoju stranu te se pretpostavlja da ta diskusija sama rezultira istinom ili otkriva istinu oko koje su se sve strane spremne složiti.

Brojne PR-ovce i novinare koji su se okupili u Šibeniku, u ime Podružnice, pozdravila je predsjednica Ivana Viđak Bjedov.

fotografija11

Podijeli objavu
Prethodni članakNoć muzeja 2014. – petak, 31. siječnja, od 18:00 sati
Sljedeći članakIntervju s Ivom Hlavka, direktoricom Grey Zagreb
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.