Ovoga četvrtka, 6. ožujka 2014. u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26/II) s početkom u 20:30 sati, književni program Bookvica, u suradnji s Dalmatinskom podružnicom HUOJ-a, ugostit će šibenskog novinara i književnika Antonija Barišića, koji je osvojio književnu nagradu Kiklop 2013. godine za prvijenac „Srest ćemo se opet“. Roman će predstaviti urednik Emir Imamović Pirke, uz moderaciju voditeljice Bookvice, Patricije Vodopije.

„Srest ćemo se opet“ priča je o tinejdžerima u praskozorje rata i tijekom njegovih prvih proplamsaja; generacijska priča ispričana neposredno i spontano, jednostavnim jezikom svojih likova; potresna priča o revoluciji koju su poveli očevi kako bi im ona pojela djecu; priča slična tisućama drugih, poznatih svakome tko se barem okrznuo o posljednji rat – upravo u tom prepoznavanju i univerzalnosti leži njezina snaga i privlačnost.

Osim o spomenutoj knjizi, s autorom i urednikom popričat ćemo i o temi ratne proze u našim krajevima u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, a dotaknut ćemo i buđenje kulturne scene u Šibeniku.

Ova se Bookvica organizira u suradnji s Dalmatinskom podružnicom Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), koja već dugi niz godina okuplja osobe koje se bave odnosima s javnošću, s ciljem razvoja i unapređenja struke te njezina poticanja i razumijevanja u širem društvenom okruženju. Odnosi s javnošću prožimaju svaki segment našega života, pa tako i promociju knjiga. HUOJ zastupa stav da autor svake knjige zaslužuje dobru promociju. Za promociju je bitno da je kreativna, osmišljena i usmjerena. Ona ga odvaja i ističe od ostalih autora, naglašava specifične karakteristike i pozicionira knjigu/autora prema ciljanoj publici.

1655973_598194066940518_1030386133_n

Kratak životopis autora:
Antonio Barišić rođen je 1976. godine u Šibeniku, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarski je zanat tijekom studentskih dana ispekao u Sportskim novostima, a od povratka u Šibenik krajem prošloga stoljeća radi kao novinar šibenskog studija HRT-a. Roman „Srest ćemo se opet“ njegov je prvi književni uradak.

Podijeli objavu
Prethodni članakŠto društvene mreže znače za kompaniju ili robnu marku?
Sljedeći članakNikola Jelić novi glasnogovornik Vlade
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.