Crveni kamion s LED ekranom prošao je jučer ulicama Novog Sada i privukao pažnju velikog broja građana. U pitanju je kompanija LEDmedia, koja je unijela novost na naše tržište u području outdoora, nudeći svojim klijentima uslugu „oglašavanja u pokretu“ kroz jedinstven spoj ideje i tehnologije.

„LED ekran na vozilu predstavlja novi integrirani medij, koji klijentima pruža mogućnost plasiranja velikog broja informacija o proizvodima i uslugama krajnjim korisnicima, neposredno pred kupovinu.“, rekao je za Marketing mrežu Zoran Vuletić, vlasnik i direktor kompanije LEDmedia. On je dodao da je cilj njegove kompanije klijentima iz profitnog i neprofitnog sektora omogućiti da unaprijede svoju komunikaciju i prodaju, kroz primjenu LED digitalnog oglašavanja, i time pomognu u ostvarivanju njihovih poslovnih ciljeva. Prema njegovim riječima, ova nova vrsta vanjskog oglašavanja jedinstvena je na našem tržištu i potpuno je fokusirana na rezultate.

„Znamo koliki je danas izazov, u velikom broju različitih ponuda i informacija, biti jedinstven, primjećen, a prije svega čvrsto se pozicionirati na tržištu. Kompanija ili brend koji se oglašava na vozilu s LED ekranom definitivno neće imati konkurenciju u trenutku kada se njihova reklama emitira. Ovo je prilika da kompanija pošalje jasnu i direktnu poruku ciljnoj grupi, a da im u tom trenutku pažnja bude usmjerena samo na njih i njihovu uslugu ili proizvod.“, objasnio je Vuletić.

Multimedijalne „reklame u pokretu“ vrlo efektno privlače pažnju potrošača, a istraživanja pokazuju da su „pokretne oglasne poruke“ osam puta privlačnije ljudskom oku od statičnih oglasa.
Želite da vaš oglas vidi što veći broj ljudi, a niste sigurni kojem mediju i koliki postotak budžeta za oglašavanje povjeriti? Po svemu sudeći, inovativno „oglašavanje u pokretu“ ni u kojem slučaju nije uzaludno utrošen novac!

Autor:Ivana Parčetić