U sklopu projekta glasaj.hr, 19 plakata na području Zagreba, Splita i Rijeke svake će večeri do parlamentarnih izbora svijetliti bojom koja toga dana dobije najveći broj glasova prolaznika.

Kako bi pokazala utjecajnost „outdoor“ oglašavanja ali i skrenula pozornost na interaktivnost i kompatibilnost tog oblika komunikacije s online formatima, tvrtka Outdoor Akzent je u jeku aktualne predizborne kampanje pokrenula projekt glasaj.hr. Primjenjujući najsuvremenije trendove povezivanja offline i online komunikacije, autori projekta na oglasnim prostorima postavili su motivirajuće plakate koji prolaznike potiču da putem online aplikacije odaberu boju kojom žele osvijetliti plakate. Na taj način, Outdoor Akzent je na originalan način odlučio testirati pretpostavke o tome koliko reklame utječu na građane, koje se posebice aktualiziraju u vrijeme izbora, ali i podsjetiti ljude da njihov glas može napraviti promjene.

Jesmo li više crveni, plavi ili bijeli – građani će moći odlučivati svakog dana, od 7 do 17 sati putem stranice glasaj.hr, sve do 6. studenoga, i početka predizborne šutnje. Svaku večer ukupno 19 plakata postavljenih na ulicama Zagreba, Splita i Rijeke zasvijetlit će bojom koja je tog dana osvojila najviše glasova. Odabir boje ovisi o tome što ona predstavlja svakom virtualnom birači a ponuđene boje nisu inicijalno vezane niti uz jednu političku opciju.

Osim dokaza o učinkovitosti „outdoor“ oglašavanja, tvrtka Outdoor Akzent ovim je projektom željela potaknuti građane na izlazak na birališta. Motivacijskim porukama poput „Tvoj glas ima moć“,  kod građana se želi osvijestiti i važnost sudjelovanja u donošenju odluka koje se tiču njihove budućnosti, a ne u samo u manje važnim svakodnevnim odabirima, poput boje plakata.