Kickstarter i Indiegogo najnoviji su hit za traženje investicija za realizaciju kreativnih ideja, a koje u potpunosti zaobilaze postojeću infrastrukturu tradicionalnih institucionalnih investitora. Poduzetnici, umjetnici i kreativci svih mogućih profila s dobrom idejom i, još važnije, dobrom kampanjom, mogu iskoristiti te platforme kako bi skupili sredstva za njihovu realizaciju od samih krajnjih korisnika. U ovom poslovnom modelu, prva kreće online marketinška kampanja kojom se skupljaju sredstva i tek nakon što je projekt skupio dovoljno sredstava kreće razvoj, proizvodnja i distribucija proizvoda. Popularnost ovog modela najbolje ilustrira podatak da će ove godine u svijetu biti prikupljeno $ 5.1 milijardi. U Hrvatskoj ovaj trend tek uzima maha s prikupljenih $ 150.000 za 64 projekata.

U Pepermintu, ove srijede 13.11.2013. s početkom u 20:00 h, svoja dobra, ali i loša iskustva s vama će podijeliti  autori najuspješnijih domaćih crowdfunding kampanja:

  • Vanda Voloder / Enfojer
  • David Zovko / Simavision
  • Livija Stanišić & Mladen Šimić / WhyKnot
  • Luka Piškorič / Crowdfunding Slovenia
  • Yves Taquet / Goulash Disko Festival
  • Brian Wimberley / go Quixotic

 

Organizatori / moderatori tribine su:
Hrvoje Hafner / 
crowdfunding.hr & Davor Runje / drap

 Više informacija na:

 

[google_map width=”600″ height=”450″ latitude=”45.81325″ longitude=”15.97263″ zoom=”16″ marker=’true’ controls=’true’ disabledoubleclickzoom=’true’ scrollwheel=’true’ dragable=’true’ maptype=”ROADMAP” ]