U interesu javnosti, a posebno članova HUOJ-a, Upravni odbor dao je mišljenje o slučaju dr. sc. Bože Skoke. Temeljem našeg mišljenja, neprofesionalno je iznesena tvrdnja u naslovu teksta objavljenom 03. lipnja 2014. na www.index.hr, a koja glasi: „PR-ovci okreću leđa plagijatoru Skoki: To je neprofesionalno i neprihvatljivo“.

Izneseno mišljenje Upravnog odbora HUOJ-a utemeljeno je na načelima i vrijednostima Etičkog kodeksa HUOJ-a te ni u kojem smislu ne dovodi u pitanje legitimitet mišljenja Suda časti kao nadležnog tijela HUOJ-a za nadzor i poštivanje Etičkog kodeksa, a koje je demokratskim putem izabrano od strane članova HUOJ-a.

Javnim zalaganjem za etično ponašanje svih stručnjaka za odnose s javnošću ni na koji način se ne okreću leđa kolegi dr. sc. Skoki, kako je navedeno u naslovu teksta, niti se donosi sud o njegovim postupcima. Sud časti kao nadležno tijelo donio je mišljenje sukladno Statutu i Etičkom kodeksu. Ovime, ovu i svaku drugu diskusiju na ovu temu smatramo suvišnom.

S poštovanjem,

Ivan Tanta, član Upravnog odbora
Andreja Barberić, članica Upravnog odbora

blank razmak red

Vezani članci:

Božo Skoko: Kako je Boris Dežulović postao moj nesuđeni uzor!

HUOJ: Očitovanje Suda časti HUOJ-a o slučaju “Dežulović – Skoko”

HUOJ: Članovi Upravnog odbora HUOJ-a Tanta i Barberić: Nismo okrenuli leđa dr. Skoki

Hauska & PartnerBez napadanja, molim

Podijeli objavu
Prethodni članakBez napadanja, molim
Sljedeći članakJa govorim – publika me ne sluša
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.