U partnerstvu s Survation, agencijom za istraživanje tržišta, CIPR-a je provela sedmo izdanje istraživanja o stanju struke. Istraživanje daje dokaz da je konvergencija između odnosa s javnošću i marketinga rastuća zajednička industrija te ističe da postoje povećani zahtjevi da i praktičari struke kreiraju sadržaj i postaju kustosi.

Ovogodišnje izvješće otvorilo je raspravu o niz pitanja iz odnosa s javnošću. Počevši od stavova prema različitosti do vrlo različitih podataka o zaradi, što se  posebice odnosi na velike razlike u plaćama između spolova, poglavito na višim pozicijama.
#StateOfPR 2016 održava stavove više od 1500 praktičara koji su podijelili svoja mišljenja o različitim poglavljima struke odnosa s javnošću.

Cijelo izvješće možete pročitati ovdje

Podijeli objavu
Prethodni članakPredsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju je čestitala Uskrs putem svoje službene Facebook stranice
Sljedeći članakViše od polovice ispitanika preferira vizualnu metodu učenja
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.