Timu agencije Brigada odnedavno se pridružila nagrađivana produkt dizajnerica Vlatka Leskovar. Vlatka je magistrirala industrijski dizajn na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Do sada se bavila produkt i grafičkim dizajnom te uređenjem interijera, s posebnim afinitetom prema dizajnu koji motivira na nova iskustva, učenje i aktivnost osobe kao korisnika.

Tako se još kao studentica u stručnoj javnosti istaknula konceptom (De)materijalizirana uspomena: Mlinci. Riječ je o valjku za mlince koji je dizajniran kao poluproizvod, a svoj puni smisao ostvaruje kada se osoba koja ga poklanja kao suvenir aktivno uključi u prenošenje osobnih iskustava i naučenih vještina kao cjelovitog turističkog doživljaja.

S navedenim je konceptom sudjelovala na projektu Hungry designers u okviru platforme Design tourism Hrvatskog dizajnerskog društva. Isti je rad selektirao i žiri Ghost projekta na međunarodnom natječaju za izložbu Društvene inovacije na posljednjem Mikser festivalu u Beogradu. Leskovar je osvojila i prvu nagradu u kategoriji za mladog dizajnera s kolekcijom namještaja GEMMA na natječaju Kvrga Era Grupe.

Vlatka je značajno pojačala naš produkt dizajn tim.”, rekao je kreativni direktor Brigade Damjan Geber i dodao: “Bitno nam je potpuno promišljati prostorne koncepe, a dizajn namještaja i ostalih elemenata koji se smještaju u arhitektonski projektiran prostor ključan su dio tog procesa. Svaki jedinstven prostor osim jedinstvene arhitekture zaslužuje i jedinstven namještaj, rasvjetu i ostale dodatke., istaknuo je Geber.

Uz rad na specifičnim projektima, Brigada će se sada moći više posvetiti dizajnu namještaja i ostalih komplementarnih proizvoda kao jednome od ključnih segmenata razvoja agencije u 2015. godini.

Brigada je dio grupe agencija Bruketa&Žinić OM, a specijalizirana je za prostorne koncepte, produkt dizajn i arhitekturu. Spajanjem znanja iz područja arhitekture, dizajna i marketinga Brigada je do sada realizirala niz učinkovitih prodajnih, poslovnih i izložbenih prostora za koje je osvojila i dvije prestižne Red Dot nagrade.

Podijeli objavu
Prethodni članakPet najjačih odbijenica ikad
Sljedeći članakDeset znakova da je PR posao za tebe!
Bruketa&Žinić&Grey dio je međunarodne mreže reklamnih agencija Grey od kada je 2017. najveća svjetska grupacija za komunikacijske usluge WPP investirala u agenciju Bruketa&Žinić OM. Unutar Grey mreže agencija djeluje kao brand, product & retail design hub te kao digital shopper hub. Jedna je od najviše nagrađivanih reklamnih agencija u jugoistočnoj Europi s preko 600 međunarodnih nagrada za kreativnost i efikasnost u oglašavanju i dizajnu. Prije ulaska u Grey grupu agencija je pod nazivom Bruketa&Žinić OM proglašena drugom najučinkovitijom neovisnom reklamnom agencijom na svijetu (Effie, Cannes, 2012); “International Small Agency of the Year” (Advertising Age, Portland, 2013); jednom od vodećih svjetskih neovisnih agencija (Campaign, London, 2014.). bruketa-zinic.com/hr