Nakon velikog uspjeha 2011. i 2013. godine svjetska glazbena atrakcija pod nazivom Igudesman&Joo, 9. prosinca 2014. ponovo dolaze s koncertnim projektomA Little Silent Night Music”. Violinist Aleksej Igudesman i pijanist Hyung-ki Joo, poznatiji kao Igudesman&Joo, dvojica su vrhunskih glazbenika koji su osvojili svijet atraktivnim nastupima u kojima kombiniraju klasičnu glazbu, komediju i kazalište. Njihovi koncerti jamče odličnu zabavu, ali i vrhunsko muziciranje.

Obrazovali su se na prestižnoj engleskoj školi Yehudi Menuhin gdje su stekli vrhunsko klasično obrazovanje, no za sebe kažu da ‘žive u zemlji YouTubea’ gdje su njihovi klipovi u kratkom vremenskom razdoblju postigli više od 28 milijuna klikova. Često im se na pozornici pridruže simfonijski orkestri i svjetske muzičke zvijezde i glumci poput John Malkovich, Mischa Maisky, Julian Rachlin i Roger Moore. Osim što ih se moglo vidjeti na stadionima, gostovali su i u najprestižnijim dvoranama svijeta kao što su Kennedy Center u Washingtonu i Carnegie Hall u New Yorku.

Igudesman i Joo unose nadrealno u koncertnu dvoranu! Vrlo su muzikalni, angažirani i neizmjerno zabavni! – Terry Jones, komičar (Monty Python)

Dvojica vrhunskih glazbenika te možda najgenijalnijih zabavljača koje sam imao prilike gledati. Svaki njihov nastup nasmije me do suza, a istovremeno budem dirnut njihovim iznimnim muziciranjem. Kupili su me, njihov sam obožavatelj!Julian

Rachlin, violinist Igudesman i Joo nisu samo glazbeni virtuozi, već i majstori komedije. Sve što dotaknu, pretvara se u zlato. Očaraju me svakom svojom izvedbom. – Mischa Maisky, violončelist

Sjećate se videa Igudesman & Joo snimljenog u Dubrovniku?