Direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska održala zanimljivo i vrlo poučno gostujuće predavanje na kolegiju Komunikacijski menadžment.

S ciljem da Bernaysovim studentima približi rad u multinacionalnoj kompaniji kao što je to Coca-Cola, Boška Trbojević je otvorila predavanje kratkim povijesnim pregledom razvoja kompanije i izazova s kojima se tijekom svoje dugogodišnjeg postojanja Coca-Cola susrela. Govoreći na temu „Planiranje i upravljanje u odnosima s javnošću“ direktorica Odjela za komunikacije i odn ose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska te predsjednica Suda časti Hrvatske udruge za odnose s javnošću kao jedan od glavnih zadataka s kojima se njezin odjel susreće navela je zadovoljavanje niza standarda koje društvo od njih zahtijeva, a kako bi uspješno ostvarili svoj cilj potrebno je uspostaviti procedure koje će im to omogućiti.

Coca-Cola HBC Hrvatska jedna je od najvećih tvrtki u proizvodnji bezalkoholnih pića u Republici Hrvatskoj koja trenutačno zapošljava gotovo 500 ljudi. Poslovanje je tvrtke utemeljeno na šest vrijednosti koje su ujedno temelj njezinih budućih uspjeha, a to su izvornost, izvrsnost, učenje, briga za zaposlenike, jedinstvo u nastupu te osvajanje kupaca. Veliku važnost u njezinu djelovanju također ima i društveno odgovorno poslovanje, a upravo na tome području Coca-Cola HBC Hrvatska niže uspjehe i osvaja brojne nagrade već četvrtu godinu zaredom. Među najvažnijim projektima društveno odgovornoga poslovanja Coca-Cole HBC Hrvatska svakako treba istaknuti objavu „Jezičnoga priručnika Coca-Cole HBC Hrvatska – hrvatski jezik u poslovnoj komunikaciji“ koji je nagrađen i Europskom nagradom za društveno odgovorno poslovanje za Hrvatsku, a koju dodjeljuju Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj.