Održan Bernays Masterclass – zanimljivo predavanje austrijskog stručnjaka za odnose s javnošću uz brojne primjere iz svjetske prakse

Predavanjem Borisa Bekera, Managing Partnera agencije za odnose s javnošću i Public Affairs Chapter4, otvorena je serija Bernays Masterclass predavanja. Pred punom dvoranom g. Beker okupljenima je predstavio najnovije trendove unutar industrije odnosa s javnošću, posebno se osvrnuvši na praksu u Austriji. Govoreći o novitetima koje je sa sobom donijelo globalno tržište i brzorastući razvoj tehnologije, stručnjak Chapter4 naglasio je važnost sinergije klasičnih tehnika odnosa s javnošću s novim medijima i društvenim mrežama.

440x290-108-boris-beker-chapter4---buducnost-pr-a-je-u-mreznim-agencijama--Prezentirajući studiju slučaja projekta koji je agencija Chapter4 provela na Austrijskom tržištu i implementirala u ostatku regije, Beker je prisutnima uspio približiti osobine i želje današnjih klijenata te različite strukture pristupa u odnosima s javnošću koje obuhvaćaju aktivnosti od detaljnog i potpunog brifiranja preko definiranja strategije i procesa komunikacije, pa sve do izrade različitih komunikacijskih materijala. Posebnu pažnju Beker je posvetio procesu evaluacije naglasivši njezinu važnost u svim fazama komunikacije. „PR-ovci će u budućnosti još više vremena posvećivati evaluaciji jer je to jedini način da se uvidi što je napravljeno dobro, a što ne, što je najbolji način za ostvarivanje još boljih rezultata. Kada to sagledamo na regionalnoj razini, nužna evaluacija dosadašnjeg rada i umrežavanje agencija s različitih tržišta trendovi su koji slijede u našoj struci“, izjavio je Boris Beker.

Boris Beker je Managing Partner agencije Chapter4, specijalizirane za odnose s javnošću i Public Affairs projekte. Studirao je na Institutu za novinarstvo i komunikacije pri Sveučilištu u Beču, gdje je danas angažiran kao predavač, a područja njegove ekspertize su društveno odgovorno poslovanje, korporativne komunikacije i Event Management. Agencija Chapter4 je agencija za odnose s javnošću i public affairs koja posluje u više od 17 zemalja istočne Europe, a istovremeno u 11 zemalja ekskluzivno predstavlja Burson-Marsteller – jednu od najvećih agencija za odnose s javnošću i komunikacije na svijetu.

Predavanje Borisa Bekera prvo je u nizu Bernays Masterclass predavanja u sklopu kojih će prisutni iz prve ruke doznati sve o aktualnim trendovima iz regionalne i međunarodne industrije odnosa s javnošću. Bernays Masterclass održavat će se jednom mjesečno, a predavanja su otvorenog tipa što znači da su dobrodošli ne samo studenti i suradnici Bernaysa, već i svi oni koje zanima kako funkcioniraju i s čime se suočavaju odnosi s javnošću u Hrvatskoj i ostalim zemljama svijeta te kako probleme uspješno premošćivati.

1017408_244541512380755_431913104_n