Gradonačelnik Milan Bandić tradicionalno je na Trgu bana Jelačića, ispred Turističkog informativnog centra, gdje su u 10,00 i 11,00 sati započele ture besplatnih razgleda grada u povodu Međunarodnog dana turističkih vodiča, zagrebačkim turističkim vodičima čestitao njihov Dan i dosadašnji uspješan rad.

Uz poziv građanima da još bolje upoznaju svoj grad sa stručnim vodstvom, gradonačelnik je Društvu turističkih vodiča čestitao na ovogodišnjoj ideji, odnosno, temi današnjih obilaska Zagreb – grad obrtnika, zahvalivši im ujedno i na tome što prezentiraju i promoviraju povijest, kulturu, ljepotu i turizam Zagreba.

Zagreb je prošle godine imao 20% više noćenja, a zagrebački Advent proglašen je najboljim u Europi, dodao je gradonačelnik Bandić.

Predsjednica Društva turističkih vodiča Anđelka Vincek zahvalila je na dosadašnjoj podršci kao i Medalji Grada Zagreba koju je Društvo dobilo prošle godine.

Ovogodišnja tema obilaska je Zagreb – grad obrtnika, a pješački razgled obuhvaća Kaptol i Gornji grad, s posebnim naglaskom na višestoljetnu tradiciju obrtništva u Zagrebu, istaknula  je Anđela Vincek, napomenuvši da turistički vodiči pružaju usluge na 16 jezika.

160220_Dan turistickih vodica 1