Bernaysovci su na sastancima s predsjednicima Odbora za informiranje, informatizaciju i medije te Odbora za gospodarstvo učili o složenim političkim procesima unutar Sabora.

U pratnji nastavnika Dubravka Miholića studenti posljednje godine preddiplomskog studija „Komunikacijski menadžment“ posjetili su najviše tijelo zakonodavne vlasti Republike Hrvatske – Hrvatski sabor. Na početku terenske nastave obišli su prostorije u kojima se odvijaju svi politički procesi, kao i dvoranu u kojoj se održavaju plenarne sjednice, a tijekom obilaska studente je vodila Jasenka Šarlija iz Službe za građane.

Nakon obilaska Sabora, Bernaysovci su se u dvorani Josipa Šokčevića sastali s dr. sc. Andrijom Mikulićem, saborskim zastupnikom i predsjednikom Odbora za informiranje informatizaciju i medije koji ih je upoznao sa djelokrugom Odbora. Dr. sc. Mikulić naveo je kako su najvažnije zadaće Odbora praćenje primjene međunarodnih dokumenata o informiranju i medijima, zaštita prava na informiranje i informaciju, zaštita intelektualnog vlasništva, zaštita privatnosti na elektroničkim medijima, poticanje prava na informiranje, informaciju i komuniciranje novim tehnologijama i sredstvima elektroničkog komuniciranja te suradnja s udrugama, medijima, znanstvenim institucijama, povjerenstvima Vlade i predsjednika Republike koji razmatraju djelatnost komunikacije, informiranja i medija.

Nakon zajedničkog fotografiranja, uslijedio je sastanak sa saborskim zastupnikom Domagojem Ivanom Miloševićem, predsjednikom Odbora za gospodarstvo na kojem su Bernaysovci učili o procesima i zadaćama unutar jednog od najvažnijih saborskih odbora. Između ostalih pitanja, saborski zastupnik Milošević naveo je strategiju gospodarskog razvoja Republike Hrvatske, osnove gospodarskog sustava i osiguranje uvjeta za djelovanje tržišta i zaštitu tržišnog natjecanja, zaštitu potrošača te usklađivanje i unapređivanje gospodarskog života kao najvažniji djelokrug rada Odbora.

Podijeli objavu
Prethodni članakKYOSHI: Edukacija koja donosi posao, ne samo diplomu
Sljedeći članakSamo PR-ovac ili PR-oooovaaac?
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.