Povodom jačanja suradnje u znanstvenoj i istraživačkoj djelatnosti, Institut za turizam i Bernays proširili su suradnju potpisivanjem Sporazum o suradnji kojim su definirali zajedničke interese i ciljeve u istraživačkim i znanstvenim okvirima. Sporazum su potpisali ravnatelj Instituta doc. dr. sc. Damir Krešić i dekan Bernaysa doc. dr. sc. Damir Jugo.

Sporazumom su definirane aktivnosti poput zajedničke prijave međunarodnih kompetetivnih i institucijskih znanstvenih projekata, objave znanstvenih radova i drugih publikacija, popularizacije znanosti, izrade stručnih projekata, izvođenja stručne prakse za studente turizma te ostalih sadržaja od zajedničkog interesa.

Suradnja na znanstvenim i istraživačkim projektima za Institut za turizam i Bernays ne predstavlja novost, posebice ako se prisjetimo ovogodišnjeg izdanja međunarodne znanstvene konferencije Communication Management Forum u svibnju, koja se održala na temu društva u post-pandemijskom dobu.

Među ostalim, ravnatelj Instituta za turizam doc. dr. sc. Damir Krešić jedan je od istaknutih predavača na Odjelu za turizam, a izvodi kolegij Evaluacija održivosti turističke destinacije.