Bernays je potpisao Sporazum o partnerstvu s HUKA-om o realizaciji praktične nastave u PR agencijama koje su njezine članice.

Kako bi ostvarili svoj primarni cilj i studentima omogućili kvalitetno stjecanje praktičnog znanja, Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment i Hrvatska udruga komunikacijskih agencija (HUKA) potpisali su Sporazum o partnerstvu. Riječ je o suradnji koju su dogovorili mr. sc. Zdeslav Milas, prodekan Bernaysa i Mario Aunedi Medek, predsjednik Upravnog odbora HUKA-e. Naime, u okviru partnerstva HUKA će za potrebe realizacije praktične nastave omogućiti studentima Bernaysa odrađivanje prakse i rada na poslovima odnosa s javnošću u PR agencijama koje su njezine članice.

Povod ove suradnje je zajednička želja Bernaysa i HUKA-e da budući PR stručnjacima uz kvalitetno znanje iz teorije steknu i toliko potrebno praktično znanje te čim prije započnu sa realizacijom vlastitih karijera. Prema posljednjim provedenim istraživanjima o stanju u struci odnosa s javnošću u Hrvatskoj, čak 16 posto današnjih domaćih stručnjaka za odnose s javnošću započelo je svoju karijeru za vrijeme studija odnosno nakon obavljene studentske prakse. U tom smislu ova suradnja je još jedna korak k ostvarivanju cilja Bernaysa – „Studiraj, da bi se zaposlio i napredovao“.

Hrvatska udruga komunikacijskih agencija (HUKA) udruga je hrvatskih komunikacijskih agencija osnovana 2010. godine u Zagrebu s ciljem razvoja i standardizacije hrvatskog tržišta komunikacijskih agencija i definiranja, promicanja, unapređenja i nadogradnje standarda struke u Hrvatskoj te certifikacije svojih članica. HUKA se razvila iz dotadašnje Sekcije agencija HUOJ-a na inicijativu 15 vodećih tvrtki koje pružaju komunikacijske i usluge odnosa s javnošću na hrvatskom tržištu, a članica je Međunarodne udruge komunikacijskih agencija ICCO. Jedan od povoda osnivanja udruge jest i pristupanje međunarodnoj udruzi International Communications Consultancy Organisation (ICCO) koja na globalnoj razini okuplja nacionalne udruge agencija s kojima, kroz sinergiju znanja i iskustava iz raznih dijelova svijeta, razvija standarde i definira nove trendove razvoja savjetodavnog tržišta. Udruga u ovom trenutku okuplja 13 agencija.

Podijeli objavu
Prethodni članakBudućnost regionalnih komunikacijskih agencija
Sljedeći članakPostani student dopisnik!
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.