Lepezi bogate zagrebačke adventske ponude, ove se godine, kao jedinstveni ukras priključila najveća maketa željeznice u jugoistočnoj Europi koja stanuje u Gundulićevoj 4 – Backo Mini Express. Riječ je o maketi što se prostire na 75 četvornih metara kojom prometuje više od 100 vlakova uz posebne blagdanske zvučne i vizualne dekoracije.

U društvu s idejnim začetnikom i vlasnikom makete Antunom Urbićem, predstavljanju Backo Mini Expressa   prisustvovao je gradonačelnik Milan Bandić sa zamjenicom Vesnom Kusin i direktoricom Turističke zajednice Grada Zagreba Martinom Bienenfeld.

Zahvalivši da jedinstvenom doprinosu zagrebačkom Adventu i čestitavši na istinskoj ljepoti maketarskog i ručnog rada, gradonačelnik Milan Bandić je posebno izdvojio podatak da je riječ o turističkom raritetu kontinentalnih prostora koji je gotovo 85 posto hrvatski proizvod i plod domaće pameti.

Građane, posjetitelje i turiste u Zagrebu zasigurno će oduševiti ova velika i sadržajno bogata maketa na kojoj će, uz stotinjak ostalih, na tračnicama dugim 1015 metara voziti i posebni vožićni vlakovi uklopljeni u pravi zimski i božićni ugođaj – zaključio je gradonačelnik Bandić pohvalivši točnost vlakova u Gundulićevoj koji nikada ne kasne.

Backo MIni Express ove je godine premijerno  uključen u projekt  Advent u Zagrebu i uvjerena sam da će uvelike pridonijeti njegovoj atraktivnosti – rekla je Martina Bienenfeld dodavši da je riječ atrakciji koja budi maštu i vraća u djetinjstvo.

U vrijeme Adventa Backo MIni Express posjetitelje očekuje svakog dana od 10 do 18 sati, a nedjeljom je ulaz besplatan.

zagreb.hr

GALERIJA FOTOGRAFIJA