U sklopu svečanog Masterclassa, održanog uoči prve godišnjice Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment, Bernays je ugostio uvaženu profesoricu sa Sveučilišta Harvard, spisateljicu i novinarku Anne Bernays, kćer Edwarda Bernaysa čije ime škola s ponosom nosi.

Posebno izdanje Masterclassa bilo je idealna prilika da studentima Bernaysa i ostalima okupljenima predstavi dugogodišnji vlastiti doprinos razvoju novinarstva te po prvi puta prikaže lik i djelo Edwarda Bernaysa kroz kolekciju privatnih fotografija i brojne obiteljske anegdote o kojima se ne može čitati u udžbenicima.Uz opis vlastitog djetinjstva, Anne Bernays se posebno osvrnula na utjecaj očeve karijere na njihov međusobni odnos te na brojne osobine koje je naslijedila od njega.

Unatoč tome što su njezini roditelji, Edward Bernays i Doris Fleischman, bili usmjereni prema odnosima s javnošću, Anne se tijekom svoje dugogodišnje karijere ipak posvetila prije svega pisanju. Ova renomirana spisateljica napisala je nekoliko romana među koje se ubrajaju „Growing up Rich Little“, „Professor Romeo and Trophy House“, a suautorica je i knjiga „What If?“, „The Language of Names“ te „Back Then“.

Osim na Harvardu gdje predaje na Niemanovoj zakladi za novinarstvo, glavnoj Harvardovoj instituciji za obrazovanje mladih novinara osnovanoj 1938. godine s ciljem promocije i podizanja standarda novinarske struke u SAD-u te obrazovanja specijalista za novinarstvo, Anne Bernays predaje i na nizu drugih sveučilišta te redovito objavljuje članke u američkim časopisima i novinama.

Bernaysovo rođendansko slavlje nastavlja se 8. svibnja 2014. u 11 sati konstituirajućom sjednicom Akademskog savjeta i u 17 sati na malonogometnom turniru Bernaysa, a završava velikom proslavom u klubu Pepermint u 21 sat.

Vezani članci: 

440x290-220-bernays-sljedeci-tjedan-slavi-prvi-rodjendan-u-sklopu-kojeg-ce-organizirati-dvodnevnu-rodjendansku-zabavu

 

Kćer osnivača PR-a u Zagrebu: ”Moj otac bio bi oduševljen!”

Podijeli objavu
Prethodni članakDijana Jendrašinkin novo pojačanje IM&C agencije
Sljedeći članakSimpozij: Mediji na drukčiji način, Tema – Cenzura, 8. svibnja 2014., Zagreb
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.