Anita Bilić – novo pojačanje u trećemu Dnevniku

Dugogodišnja novinarka i reporterka Hrvatske radiotelevizije (HRT) Anita Bilić pridružila se Damiru Smrtiću u vođenju i uređivanju trećega Dnevnika Hrvatske televizije (HRT – HTV). Riječ je o jednoj od najvažnijih informativnih emisija javnoga medijskog servisa, u kojoj se donose najvažnije vijesti prikupljene poslije 20 sati, dakle nakon središnjega Dnevnika Hrvatske radiotelevizije.

Anita Bilić na Hrvatskoj radioteleviziji brusi zanat gotovo 15 godina. Iako najmlađa među urednicima Dnevnika, ima dvije fakultetske diplome i bogatu karijeru – počela je kao novinarka i reporterka u emisiji Dobro jutro Hrvatska, radila u gotovo svim emisijama informativnoga, mozaičnoga i religijskoga programa te u splitskome dopisništvu, a potom i u Hrvatskoj uživo, koju je i uređivala i vodila.

Na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) prva je u Vijestima pozdravila gledatelje na Badnjak 2012. Od tada je prenošenje novosti njezina svakodnevica. „Treći Dnevnik novi je izazov u mojoj karijeri, čast mi je i odgovornost biti dio njegova tima. Volim izazove jednako kao i učenje. Uvijek sam spremna raditi na sebi, pa u mojemu životu sve nekako ide stepenicu po stepenicu. Baš kako i treba”, ističe Anita Bilić.

Damir Smrtić diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a na Hrvatskoj radioteleviziji počeo je raditi 1993. kao novinar i urednik voditelj na Hrvatskoj radioteleviziji – na HRT – Radiju Sljeme. 2001. godine prelazi na Hrvatsku televiziju – studio Varaždin, gdje je radio kao novinar i urednik. Od 2004. bio je urednik dopisništva Hrvatske televizije u Čakovcu. Od 2007. do 2010. godine, u vrijeme najzaoštrenijih hrvatsko-slovenskih odnosa, bio je
dopisnik Hrvatske radiotelevizije iz Slovenije. Od 2010. godine radio je kao novinar Redakcije unutarnje politike Hrvatske televizije.

Uređivao je i vodio emisije Dnevnik, Hrvatska uživo, Regionalni dnevnik, U krupnom planu, Fokus, Tema dana te specijalne emisije o bivšemu premijeru Ivi Sanaderu, presudi tvrtki Fimi media i poplavama u Slavoniji. Jedan je od voditelja projekta televizijskoga praćenja parlamentarnih izbora 2011. i 2015. godine, lokalnih izbora 2013. godine i predsjedničkih izbora 2014. godine.

Dosad je bio jedan od voditelja cjelodnevnoga informativnog programa Studio 4 na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) i emisije Hrvatska uživo na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1).

????????????????????????????????????