U organizaciji portala posao.hr i najveće strukovne udruge djelatnika u upravljanju ljudskim resursima-HR centar, održan je 9. HR Summit na temu ‘HR za poduzetništvo: Ključna poluga razvoja ili…?!’ na kojem je struka osmu godinu zaredom odabrala najboljeg hrvatskog menadžera ljudskih potencijala.
Dobitnica_Finalisti_Mladi-potencijali_Ocjenjivacki-odbor

Ana Fostač-Krilčić iz dm-drogerie markt najbolja je HR menadžerica godine

Prvi dan devetog po redu HR Summita, regionalne strukovne konferencije koja okuplja stručnjake i profesionalce iz upravljanja ljudskim resursima, svečano je završio dodjelom nagrade Prometej za najboljeg HR Menadžera godine. Najboljom u protekloj godini proglašena je gospođa Ana Fostač-Krilčić iz dm-drogerie markt, čiji je rad prepoznao stručni Ocjenjivački odbor koji je i ove godine imao težak zadatak između nominiranima izabrati najbolje.

U organizaciji portala www.posao.hr i najveće strukovne udruge djelatnika u upravljanju ljudskim resursima – HR Centar, ovogodišnji HR Summit na temu ‘HR za poduzetništvo: Ključna poluga razvoja ili…?!’ okupio je više od 150 sudionika te je tako postao najveće okupljanje struke upravljanja ljudskim resursima. 9. HR Summit se održao pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i uz stručno partnerstvo Europske udruge za upravljanje ljudima (EAPM).

Sudionici-konferencije9. HR Summit službeno je otvorio direktor posao.hr i predsjednik udruge HR Centar, g. Saša Jurković te predstavnik HGK, g. Davorko Vidović, nakon čega su se sudionicima obratili stručni predavači koji su prenijeli svoja iskustva i prakse na temu važnosti uloge HR-a u razvoju tvrtke. Teorijska znanja i istraživanja te primjere iz prakse prenijeli su Tanja Pureta iz tvrtke Ramiro, Dragan Knežević iz tvrtke Alter Ars, Goran Vlašić iz Instituta za inovacije, Denis Matijević, Jeronim Pandurić i Ivana Bunjevac iz tvrtke Agrofructus, Ana Ćuro iz tvrtke Degordian, Eva Simona Kulenović iz tvrtke Nanobit, Boris Vukić iz tvrtke Adizes, Boris Popović i Marija Batory iz tvrtke Alarmautomatika, Rajka Marković iz tvrtke Prava formula, Jasmina Lukačević iz tvrtke HRPro, Jan Hein Nielsen iz tvrtke Uphill te Miljenka Plazonić Bogdan iz tvrtke ITO.

Prvi dan konferencije završio je svečanom dodjelom nagrade Prometej koja se po osmi put dodijelila najboljem hrvatskom HR Menadžeru. Ocjenjivački odbor nagradu je dodijelio gospođi Ani Fostač-Krilčić iz tvrtke dm-drogerie markt prepoznavši njezino prošlogodišnje djelovanje.

Gospođa Ana Fostač-Krilčić je prilikom preuzimanja nagrade izrazila zadovoljstvo te izjavila da se osjeća izuzetno počašćenom ne samo zbog sebe, već i zbog tima i tvrtke u kojoj radi te se pritom zahvalila članovima Ocjenjivačkog odbora i rekla da je jako važno biti usmjeren na ljude jer ljudi čine razliku.

Među nominiranim finalistima ove nagrade bili su Damira Burčul iz OTP banke, Maja Marković Mileusnić iz tvrtke Jysk i Alan Žunić iz tvrtke Billa Hrvatska. Svi finalisti su iskazali zadovoljstvo jer biti u finalu ove jedinstvene nagrade za njih predstavlja čast i priznanje kvalitete rada od strane struke upravljanja ljudskim resursima.

Ocjenjivački odbor ove je godine dodijelio je i nagrade Mladim potencijalima HR-a, a nagrađeni su: Mario Štulac i Stjepana Gabelica iz tvrtke dm-drogerie markt te Kristina Milković iz Zagrebačke banke. Dobitnici nagrade iskazali su zadovoljstvo što je njihov trud prepoznat od strane njihovih nadređenih i struke te zahvalili na priznanju.

Sudionici su tijekom dva dana konferencije imali priliku proširiti svoja znanja, razmijeniti ideje te čuti razna iskustva na temu upravljanja učinkom. Velik broj sudionika osigurao je i kvalitetan networking među stručnjacima iz upravljanja ljudskim resursima.

Posao.hr i HR Centar zahvaljuju partnerima i sponzorima: Ured predsjednice RH Kolinda Grabar-Kitarović, EAPM, Slovenska Kadrovska Zveza, HRM Udruženje, Ekonomski fakultet u Ljubljani, Institut za inovacije, HR Centar, eKupi, Kaufland Hrvatska, Saab Hrvatska, HRPro, Algebra, HGK, Talentor, Ringeis, Štasni, Instant office.

O nagradi HR Menadžer godine: Izbor za najboljeg HR Menadžera godine Prometej je prepoznat kao jedinstven događaj ovakve vrste u Hrvatskoj i regiji, a cilj izbora jest ukazati svima na važnost funkcije ljudskih resursa u tvrtkama te istaknuti najbolje menadžere u tom području kao primjer i putokaz kolegicama i kolegama. Glavni kriteriji za odabir najboljeg HR profesionalca usmjereni su na: dostizanje organizacijskih ciljeva, pozicioniranje funkcije upravljanja ljudskim potencijalima kao strateškog partnera menadžmenta u ostvarenju poslovnih ciljeva, razvoj sustava ili modela na HR području koji pridonose učinkovitosti organizacije, promoviranje funkcije upravljanja ljudskim potencijalima unutar i izvan organizacije i kontinuirano jačanje vlastite i kompetentnosti svojih suradnika.