Ilustracija autorice Klasje Habjan predstavlja motiv kruga – zajednice svijeta komunikacija povezane neprekinutom linijom unutar koje se svi pojedinci u industriji međusobno nadopunjuju.

Kreativna agencija Kofein preuzela je vodstvo nad ovogodišnjim vizualnim identitetom festivala Dani komunikacija. Konceptualna ideja pod nazivom „Festival koji povezuje“ prikazuje Dane komunikacija kao mjesto inspiracije, razmjene informacija, povezivanja i – vizije. Karizmatični govornici i zanimljiv program otvaraju nam svijet novih mogućnosti: poznate se stvari preispituju i gledaju novim očima, dok nepoznate otvaraju neke nove vidike.

Ilustracija koja će predstavljati novo izdanje Dana komunikacija prikazuje upravo tu dinamičnost festivala i naglašava misao da smo na Danima komunikacija svi povezani te da zajedno pokrećemo svijet komunikacija i kreiramo promjene. Objedinjuje jednostavnost poteza i njegovu ekspresivnost i zaigranost, dok je motiv kruga, odnosno zajednice umreženih kreativaca, prikazan neprekinutom linijom unutar koje se pojedinci nadovezuju i nadopunjuju.

Kofein je dinamična agencija čiji DNK čini storymaking u svim oblicima – od klasičnih 360° kampanja i brandinga do digitalnog oglašavanja i umreženog komuniciranja. Za vizualizaciju ideje agencija je odabrala mladu i perspektivnu dizajnericu i ilustratoricu Klasju Habjan (često u tandemu klasja&zita). Klasja u svojim ilustracijama povezuje vlastite tehnike, kratke priče i vizualne eksperimente, a njezino će djelo ove godine ispričati uspješnu priču Dana komunikacija i pomoći u povezivanju stručnjaka iz svih dijelova svijeta – od Amerike do Azije – na trodnevnom okupljanju u Rovinju.

Dosad najavljeni govornici tradicionalno bogatog programa Dana komunikacija globalni su lideri Matt Biespiel, osvajač nagrade za najboljeg oglašivača na svijetu i dvostruke nagrade za najefikasnijeg oglašivača na svijetu; Yousef Tuqan Tuqan, digitalni evanđelist i globalni direktor za inovacije konzultantske tvrtke koja posluje u 120 zemalja, Accenture Interactive; Che-Wei Wang, jedan od svjetskih stručnjaka koji utire put drugima u segmentu generativnog dizajna te Mark Earls, stručnjak za bihevioralnu psihologiju i autor bestsellera o ponašanju potrošača – HERDmeister. Sve informacije o kotizacijama i smještaju možete pronaći na www.danikomunikacija.com.