Bernaysovi studenti dobili su mogućnost usavršavanja u najboljoj maloj internacionalnoj agenciji i drugoj najučinkovitijoj neovisnoj reklamnoj agenciji na svijetu.

Vijest koju su mnogi priželjkivali i iščekivali s nestrpljenjem od sada se može svrstati u rubriku „planirano-ostvareno“. Dekan Bernaysa Damir Jugo ugovorio je suradnju sa Sanjom Petek, izvršnom direktoricom nadaleko poznate i cijenjene agencije Bruketa&Žinić OM. Ugovor o suradnji Bernaysovim studentima otvara mnogobrojne mogućnosti stjecanja praktičnih znanja i vještina u sferama tržišnog komuniciranja, brand consultinga i srodnih područja.

Bruketa&Žinić OM je grupa agencija za tržišno komuniciranje koju sačinjavaju reklamne agencije Bruketa&Žinić OM Zagreb (Hrvatska), Bruketa&Žinić OM Beč (Austrija), Popular Bruketa&Žinić OM Beograd (Srbija), Bruketa&Žinić OM Baku (Azerbajdžan), brend konzultanti Brandoctor, digitalna agencija Brlog te Brigada – studio za projektiranje učinkovitih prodajnih, izložbenih i uredskih prostora, produkt dizajn i arhitekturu. U agencijama je angažirano oko 80 kreativaca i stručnjaka za brand strategiju, dizajn ambalaže, grafički, prostorni i produkt dizajn, strateško planiranje i sve vrste online i offline marketinških komunikacija.

Ova uspješna priča započela je s agencijom koju je 1995. godine osnovao dobro poznati dvojac Davor Bruketa i Nikola Žinić, po mnogima prva imena dizajna i marketinga u Hrvatskoj. Iako su u samim početcima radili isključivo na projektima iz domene grafičkog dizajna, ubrzo su shvatili da je njihovo interesno područje puno šire te da se u sferi komunikacije, gdje je dizajn samo jedan dio, nalazi puno veći potencijal. Tako je agencija Bruketa&Žinić OM postala full service reklamna agencija koja klijentima nuditi potpuna komunikacijska rješenja.

Koliko su u tome dobri ponajbolje govore mnogobrojna domaća i međunarodna priznanja. Bruketa&Žinić OM jedna je od najnagrađivanijih reklamnih agencija u jugoistočnoj Europi s preko 400 međunarodnih nagrada za efikasnost i kreativnost, a danas su također i najbolja mala internacionalna agencija na svijetu (AdAge, 2013.) te druga najučinkovitija neovisna reklamna agencija na svijetu (Effie Index, Cannes 2012). Kvalitetu njihova rada potvrđuje i podatak da su agencijski projekti objavljeni u mnogim međunarodnim stručnim publikacijama, kao što su Communication Arts, Advertising Age, Creativity, Computer Arts, Directory, Dezeen, I.D., How, Novum i PAGE magazine.

Nakon svega navedenog jasno je zbog čega mnogi priliku za usavršavanje i praktično obrazovanje u agenciji Bruketa&Žinić OM smatraju jedinstvenim, pa i neprocjenjivim iskustvom. Osim što će imati mogućnost učiti, razvijati se i učinkovito usmjeravati vlastitu kreativnost, Bernaysovi studenti će također imati priliku doživjeti jedinstveno iskustvo rada u internacionalnoj agenciji koja je po mnogobrojnim aspektima brend svjetskih razmjera.