Projekt Kvalitetnog novinarstva, pokrenut u travnju ove godine od strane Agencije za elektroničke medije, ulazi u svoju završnu fazu.

Naime, desetak autora čiji su projekti udovoljili kriterijima iz objavljenog Javnog poziva za ugovaranje novinarskih radova u elektroničkim publikacijama objavilo je svoje radove i podnijelo narativne izvještaje o objavljenim člancima u elektroničkim publikacijama. Vijeće za elektroničke medije, na prijedlog Povjerenstva za ocjenjivanje, prihvatilo je evaluacije narativnih izvještaja te će spomenutim autorima biti isplaćeni ugovoreni honorari.

Podsjećamo da su dodijeljena novčana sredstva za ukupno 85 projekata koje će realizirati novinari putem elektroničkih publikacija i to u ukupnom iznosu od milijun kuna.

Sukladno Programu ugovaranja novinarskih radova u elektroničkim publikacijama (a u svezi s člankom 69. stavkom 1 podstavkom 25 Zakona o elektroničkim medijima), Vijeće za elektroničke medije, na prijedlog Povjerenstva za ocjenjivanje, na svojim će sjednicama sukcesivno prihvaćati evaluacije narativnih izvješća autora.

Prikaz prihvaćenih i objavljenih radova može se pogledati na sljedećoj poveznici (https://www.aem.hr/nekategorizirano/podstranica-kvalitetno-novinarstvo/) .