Hrvatska udruga radija i novina – HURIN, Nacionalna udruga televizija – NUT i Agencija za elektroničke medije – AEM i ove će godine biti domaćini Dana elektroničkih medija, koji se održavaju devetu godinu za redom.

Od 22. do 24. studenog u Opatiji će Dane elektroničkih medija pratiti oko tri stotine predstavnika lokalnih i nacionalnih medija te predstavnici drugih relevantnih institucija i organizacija. Na mnogobrojnim panelima sudionici će, uz ostalo, biti upoznati s prijedlogom  nove  Direktive o audiovizualnim medijskim uslugama,  perspektivama razvoja elektroničkih medija te povezanih pravno-regulativnih pitanja u narednom razdoblju, o aktivnostima u domeni medijske pismenosti, s naglaskom na zaštitu maloljetnika u elektroničkim medijima.

Jedna od tema koja je od velikog interesa za audiovizualnu industriju jest i panel koji bi trebao odgovoriti na pitanje treba li mijenjati Zakon o elektroničkim medijima.

„I ove godine ćemo sudionicima panela omogućiti da iznesu svoje stručno mišljenje o temama koje su od važnosti za daljnji razvoj i regulaciju medijskog tržišta u Hrvatskoj. Više od tristo prijavljenih sudionika svjedoči o velikom interesu za predložene teme. Veselimo se doprinosu raspravama i iznošenju jasnih stavova koji su nam neophodni kako bi jasno definirali položaj elektroničkih medija i njihove potrebe u sve složenijem medijsko-tehnološkom okruženju“, izjavila je Mirjana Rakić, ravnateljica Agencije za elektroničke medije.

U Opatiji će Agencija za elektroničke medije predstaviti brošuru Preporuke za zaštitu djece i sigurno korištenje elektroničkih medija te istraživanje o navikama gledanja televizije djece i mladih.  Predstavit će se i ekonomska analiza radijskog tržišta, a bit će riječi o HRT pristojbi i drugoj digitalnoj dividendi.

Dolazak na 9. Dane elektroničkih medija najavila je i ministrica kulture, a održavaju se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske koja će se okupljenima obratiti putem video linka.

 

 

Više informacija na stranicama:

www.e-mediji.hr
www.hurin.hr

Program
Najava 

 

© 2016 AGENCIJA ZA ELEKTRONIČKE MEDIJE, JAGIĆEVA 31, 10 000 ZAGREB, HRVATSKA
KONTAKTIRAJTE NAS