60. Međunarodni dječji festival: Volontiranjem do iskustva u PR-u

Suradnja Hrvatskog katoličkog sveučilišta s Hrvatskim narodnim kazalištem u Šibeniku dala je priliku studentima i proširila vidike u kojima se svatko od njih usmjerio prema afinitetima.

VOLONTIRANJE

iskustvo

pr

mdf-logo-hr

U Šibeniku je od 20. lipnja do 4. srpnja 2020. održan 60. Međunarodni dječji festivalHrvatsko narodno kazalište u Šibeniku ove je godine sklopilo dogovor o suradnji s Hrvatskim katoličkim sveučilištem (HKS) čiji su studenti sudjelovali u organizaciji ovog međunarodnog festivala.

Volontiranjem do iskustva u PR-u 60. Međunarodni dječji festival_Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku_Hrvatski katoličko sveučilište (1)

Članovi komunikacijskog tima Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku bili su studenti druge i treće godine preddiplomskog studija Odjela za komunikologiju te studentice završnih godina Interkulturalna komunikacija i novinarstvo te Znanstveno istraživanje medija i odnosi s javnošću.

kristijan_sedak_PR_glasMentor i voditelj im je bio direktor komunikacija Međunarodnog dječjeg festivala, Kristijan Sedak, nastavnik s Odjela za komunikologiju. Svoje zadovoljstvo suradnjom ovako je prikazao: “Ova pro bono suradnja na području odnosa s javnošću primjer je društvenog angažmana studenata, ali i stručnog osposobljavanja studenata u realnim okolnostima. Oni su se pokazali vrlo motiviranima, odgovornima i spremnima za sve izazove ovog posla.”

Sara_BojićA kako je ova suradnja viđena u očima studenata HKS-a objašnjava Sara Bojić, studentica 3. godine preddiplomskog studija Odjela za komunikologiju i koordinatorica komunikacijskog tima: ,,Izrazito sam zahvalna našem Sveučilištu i HNK u Šibeniku na suradnji kojom nam je pruženo usavršavanje i učenje kako se suočiti sa stvarnošću PR posla. Ova suradnja posebno je draga zbog okolnosti u kojima je održana i nadam se da je ovo tek početak dugoročne suradnje.”

Tijekom stvaranja i vođenja brige o odnosima s pojedinim ciljnim javnostima kao što su lokalna, regionalna i međunarodna publika, donatori i sponzori, lokalni i nacionalni mediji, snimanja radionica i predstava, montaže, vođenja niza intervjua, fotografiranja događanja, pisanja priopćenja i dopisa, izradu vizuala i vođenja sedam društvenih mreža studenti su izbrusili svoje vještine korištenjem web alata i tehničke opreme te tako napravili svoje prve korake u profesionalnom razvoju. Suradnja Hrvatskog katoličkog sveučilišta s Hrvatskim narodnim kazalištem u Šibeniku dala im je priliku i proširila vidike u kojima se svatko od njih usmjerio prema afinitetima.

O kvaliteti odrađenog posla ne govori samo zadovoljstvo obje institucije, već i brojevi od povećane medijske vidljivosti do povećanog broja spominjanja na društvenim mrežama.