U subotu, 19. rujna, u 10,00 sati, s Europskog trga prema Prepuštovcu kreće 5. Zagrebačka biciklijada koju, u suradnji s Gradom Zagrebom, organizira KUD Prepuštovec , a već uobičajeno, sudjelovati će i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, čulo se na današnjoj konferenciji za novinare u zgradi Gradske uprave.

Ove godine Biciklijada se održava u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, a kao i do sada, kroz nju promoviramo jedno od najljepših zagrebačkih izletišta Prepuštovec i zdraviji način života, naglasio je predstavnik organizatora Josi Lipar.
Rekreacijskom vožnjom u pratnji Policije preći ćemo 22 kilometara, a u Prepuštovcu, gdje ćemo stići oko 12,00 sati, sve sudionike čeka sportski program, natjecanja i okrijepa, dodao je Josip Lipar uz zahvalu gradonačelniku na podršci i pomoći bez koje se Biciklijada ne bi mogla ponovno održavati.

Zagrebačka se biciklijada nažalost nije održavala 15 godina, ali evo opet smo ju prije pet godina pokrenuli i vjerujem da ćemo uspjeti u tome da postane prepoznatljiv zagrebački brand kao što su Snježna kraljica, Zagrebački maraton…, rekao je gradonačelnik Bandić.

Bitno je da nas u subotu bude što više. Ova biciklijada vozi se rekreacijskim tempom koji mogu svi izdržati, dodao je gradonačelnik uz poziv građanima i školarcima da se pridruže u što većem broju.