Sigurno ste čuli za Svjetski ekonomski forum (WEF), koji svake godine u švicarskom gradiću Davosu okuplja gospodarsku kremu iz svih krajeva svijeta. Od 2010. Davos ugošćuje i najistaknutije svjetske stručnjake za odnose s javnošću koji će i sljedeće godine, sredinom ožujka raspravljati o gorućim pitanjima struke. Sudionike ovogodišnjeg Svjetskog komunikacijskog foruma (WCF) očekuju u prvom redu brojne provokativne interaktivne rasprave koje će rasvijetliti utjecaj brzorastućih digitalnih komunikacija na različite segmente poslovanja, razvoja medija i inovacija te javne uprave. Govoriti će se o novim specifičnim zahtjevima pred kojima se nalaze suvremeni komunikatori, ali i razglabati o očekivanjima i potrebama ključnih čimbenika komunikacijskog tržišta.

5. Izdanje WCF-a posebno je i po tome što će se među sudionicima okruglog stola po prvi puta naći i hrvatska predstavnica. Direktorica agencij  IM&C i članica HUOJ-a, Ankica Mamić, pridružiti će se uvaženim govornicima na panel raspravi pod nazivom – Velika trojka – konzultantske agencije, korporativni stručnjaci, stručne udruge; očekivanja, zahtjevi i poslovni odnosi.

Teme Svjetskog komunikacijskog forma u Davosu:
– PR is dead VS Long live all-channel-PR. Hoće li se mijenjati ime industrije? Što će zamijeniti odnose s javnošću?
– Komunikacijski profesionalac 3.0 – izazovi i promjene.
– Novi biznis u novom medijskom svijetu ili novi mediji za nove tehnologije i startupe?
– Velika trojka – konzultanske agencije, korporativni stručnjaci, stručne udruge; očekivanja, zahtjevi i poslovni odnosi.
– Politička komunikacija – globalne vrijednosti naspram lokalnog povjerenja.
– Efikasnost nacionalnih/regionalnih stručnih dodjela nagrada.
– Utjecaj mega evenata na globalni razvoj.
– Brandiranje lokacije/mjesta – kako zainteresirati globalnu zajednicu.
– 3D vizija budućnosti. Tko nam postavlja agendu i oblikuje budućnost – mediji, politika, biznis, OSJ ili znanost?
– Privatnost i publicitet, spajanje osobnog i profesionalnog identiteta. Digitalni i socijalni aspekti regulacije interneta; „copyright“, sigurnost, sloboda.
– Specijalni gost – životna priča jednog od lidera industrije OSJ.

Su-osnivač i direktor Social Brain Foundation, Isaac Mao, također poznat i kao „venture“ kapitalist, softverski arhitekt i istraživač društvenih medija iz Kine koji je pokrenuo CNBlogs.org, predavat će okupljenima na temu filozofije „Sharizma“ (prema engl. share = dijeliti) i izazovima novog komunikacijskog poretka.

Ostali vodeći stručnjaci koji će podijeliti svoja saznanja su:
Andre Manning, Global VP Corporate Communications – Philips
Prof. dr. Marc Lagendorf, Deputy Head of Corporate Comms – Siemens AG (Njemačka)
Ronald Alepian, VP Corporate Marketing & Communications – TMX Group (Kanada)
Sinan Cem Şahin, Corporate Communication Director – TTNET (Turska)
Solly Moeng, President of the Public Relations Institute of Southern Africa (PRISA)
Maxim Behar, Chairman of H+K Strategies (CZ), CEO of M3 Communications (BG)
Nurul Ashiqin Shamsuri, CEO of Lubri Oil Corporation (M) SB (Malezija)
Ankica Mamić, Owner and Managing Director of IM&C Agency (Hrvatska)

Cjelokupni program za WCFDavos 2014 možete pronaći na: www.forumdavos.com/programme

Članovi HUOJ-a ostvaruju 15 % popusta na cijenu dvodnevne kotizacije, odnosno 10 % popusta na onu jednodnevnu.

Sve informacije vezano za registraciju možete pronaći na: www.forumdavos.com/registration

logo

Podijeli objavu
Prethodni članakGerila marketing ili kako se oglašavati jeftino i učinkovito
Sljedeći članakPravilnik nagradnog natječaja “Kamo ide struka OSJ? Ispuni anketu HUOJ-a i osvoji Vivax tablet!”
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.