Možda su ljeti dani duži, ali to ne znači da se trebamo dosađivati. Da bi maksimalno iskoristili svoje ljetne planove srećom tu su besplatne aplikacije koje mogu puno u tome pomoći. Odabrali smo neke od najkorisnijih s kojima ćete se organizirati i zabaviti ovog ljeta. Ne brinite, Pokemon Go smo ovaj put preskočili :).

1. PackPoint – daje savjete što trebate ponijeti na svoje putovanje pomoću informacija o odredištu na koje putujete i ostalih detalja.

Putovati je super, ali pakirati se ne baš toliko. Ako je i vama pakiranje najgori dio putovanja onda je i za vas PackPoint must have ljetna aplikacija. Nema više papirića s popisom stvari kojeg uvijek nekako pogubimo. PackPoint je odlična aplikacija koja će vam pomoći da ne zaboravite stvari i da se unaprijed pripremite za odmor. Aplikacija sugerira popis stvari koje bi bilo dobro ponijeti sa sobom na temelju vremenske prognoze koja vas očekuje, informacije koliko ćete dugo boraviti na odmoru te što planirate raditi. Meni je apsolutno najdraža aplikacija jer koliko god kofera u životu spakirala uvijek imam osjećaj da sam ga mogla bolje spakirati ili da sam nešto zaboravila. PackPoint mi omogućuje da bezbrižno krenem na put. Može li biti korisnija?

2. Pocket – besplatna aplikacija za spremanje članaka i online tekstova koje možete pročitati kasnije.

Koliko puta vam se dogodilo da ste naišli na neki zanimljiv članak u nezgodnom trenutku i baš ste ga htjeli pročitati, ali niste imali vremena, a kasnije ga niste uspjeli pronaći? Nabavite Pocket i nema više izgubljenih članaka i tekstova.

3. UVLens – pruža informacije o tome koliko je sunce štetno za kožu prema lokaciji na kojoj se nalazite.

Samo zato što je ljeto ne znači da trebate pocrvenjeti! Volimo sunce i boravak po cijele dane na plaži, ali zadnje na pameti nam je mazanje kremom. Za sve zaboravljive tu je UVLens. Aplikacija pruža pregled štetnosti sunca u svakom trenutku tijekom cijelog dana. Također pomaže da naučite nešto o svom tipu kože i procjenjuje kolika je vjerojatnost da će vas sunce opeći prema vremenskoj prognozi.

4. WifiMapper – pronalazi besplatan WiFi bilo gdje u svijetu prema vašoj lokaciji

Dom je tamo gdje je besplatan WiFi? Za sve ovisnike o internetu koji se i na godišnjem ne mogu isključiti, da biste se bilo gdje na putovanju osjećali kao doma preporučamo aplikaciju WifiMapper koja svugdje u svijetu pronalazi besplatan WiFi. Možda će zauzeti malo prostora na vašem pametnom telefonu, ali može uštedjeti hrpu kuna potrošenih na roaming.

5. VSCO – aplikacija za uređivanje i dijeljenje fotografija

Što je ljeto bez uspomena? Ako želite biti u trendu, preuzmite VSCO. Sve najljepše trenutke s ljetovanja zabilježite i uredite pomoću VSCO aplikacije. Možete kreirati svoj račun i fotografirati, možete dijeliti fotografije s drugim VSCO korisnicima i na drugim kanalima društvenih mreža, uređivati ih te dodavati filtere.

Sretno vam i zabavno ljeto!
Izvori: https://itunes.apple.com/us/app/vsco/id588013838?mt=8, https://www.wifimapper.com/, http://www.uvlens.com/, http://www.packpnt.com/, https://getpocket.com/

Piše: Martina Hećimović