Na Svjetski dan radija, 13. veljače 2021., u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu održan je 4. Hrvatski radijski forum u organizaciji udruge HRF. Tema Foruma bila je razvoj digitalnog radija, a u diskusiji su sudjelovali ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, osnivač AMM Global Instituta Ivan Jurić-Kaćunić, ravnatelj HAKOM-a Miran Gosta, direktor OiV-a Mate Botica, predsjednik Vijeća za elektroničke medije Josip Popovac, glavni direktor HUP-a Damir Zorić te predsjednik Udruženja europskih radija Stefan Möller koji se okupljenima obratio video porukom. Sve sudionike Foruma pozdravila je Silvija Londero Šimleša, predsjednica udruge HRF, članice Udruženja europskih radija.

Tom je prilikom Vijeću za elektroničke medije dodijeljeno priznanje i medaljon „Nikola Tesla“ za poseban doprinos radijskoj industriji u protekloj godini.

Vijeće za elektroničke medije je u kriznoj pandemijskoj godini prepoznalo potrebe radijskih nakladnika i brzom reakcijom na novonastale okolnosti osiguralo nesmetan rad nakladnika. Mjerama relaksacije pojedinih programskih obveza uvelike je olakšano poslovanje komercijalnih medija u godini kakvu mediji ne pamte.
Vijeće je u ključnom trenutku pokrenulo i pilot program subvencioniranja kvalitetnog novinarstva u 2020. godini, jednog od najtransparentnijih modela subvencioniranja novinarstva, a kojim je ukazana pomoć novinarima pogođenima COVID krizom.
Nakon uspješno provedenog programa, u budžetu Agencije za elektroničke medije osigurana su nova sredstva za 2021./2022. godinu.
Vijeće za elektroničke medije u ovoj je godini pravodobno reagiralo nakon razornog potresa u Sisku, Petrinji i Glini. Brzom reakcijom pružena je pomoć komercijalnim radijskim nakladnicima s toga područja te su im omogućeni uvjeti za rad, a osigurana je i novčana potpora od milijun kuna.

Nakon velikog uspjeha programa Medijska pismenost proveden je još jedan uspješan projekt – u sklopu programa Žene i mediji pokrenuta je istoimena internetska stranica, ali i suradnja s čak 14 relevantnih institucija vladinog i nevladinog sektora s ciljem podizanja svijesti o raznim aspektima položaja i aktivnosti žena u društvu.