NOVO OKUPLJANJE POSLODAVACA I STUDENATA U POTRAZI ZA POSLOM NA 3. CAREER BOOT CAMPU

Internetski portal posao.hr od 16. do 19. srpnja u Youth hostelu Zadar organizirat će treći po redu  Career Boot Camp na kojem će se odabrani studenti završnih godina fakulteta pripremiti za skori ulazak na tržište rada te svojim vještinama i znanjima predstaviti budućim poslodavcima. Okupljanje nove grupe studenata nastavak je prethodna dva Career Boot Campa održana u 2014. godini, koji su izazvali velik interes studenata i poslodavaca tijekom kojih su neki od studenata već dobili prve ponude za posao.

U četiri dana odabrani studenti će raditi na rješavanju zadataka s budućim poslodavcima, sudjelovati na predavanjima i brojnim radionicama na kojima će učiti o načinu funkcioniranja korporativnog svijeta i kulture.  Studenti će tako moći saznati koje vrline, znanja i vještine poslodavci traže, kako graditi svoju karijeru, u koja znanja uložiti trud i vrijeme, saznati što poslodavci očekuju od njih te druge informacije koje će im omogućiti osobni i profesionalni razvoj.

Sudjelovanje u projektu 3. Career Boot Camp za studente je u potpunosti besplatno te posao.hr poziva sve zainteresirane studente završnih godina da se do 21.06.2015. prijave putem linka: http://www.posao.hr/prijava/3-career-boot-camp-prihvati-izazov/18115/, nakon čega će stručni odbor odabrati 20 najboljih koji će imati priliku sudjelovati na 3. Career Boot Campu i steći korisna iskustva te izgraditi mrežu kontakata i poznanstva.  Korist za studente je višestruka – jer osim što će upoznati i uspostaviti kontakt s osobama koje će ih u budućnosti zapošljavati, saznat će i korisne informacije o njima interesantnim tvrtkama, iz prve ruke saznati informacije o korporativnim kulturama i načinima rada, ali i upoznati druge studente te se kroz četiri dana održavanja kampa dobro zabaviti i steći nova znanja i vještine.

Career Boot Camp posebno će koristiti i stručnjacima iz ljudskih resursa koji će imati priliku upoznati i kontaktirati najmotiviranije studente, pratiti njihov razvoj iz akademskog u poslovni svijet te im ponuditi stručne prakse ili ih potencijalno zaposliti u svojim tvrtkama. Pronalazak mladih, proaktivnih zaposlenika i njihovo zapošljavanje i razvoj, izazovi su za mnoge kompanije koje su svjesne važnosti zapošljavanja perspektivnih mladih osoba.

Krajnji cilj Career Boot Camp jest stvoriti bazu najboljih studenata koji će nakon završenog fakulteta, imati poslovne ponude i kvalitetan networking s ostalim studentima i stručnjacima iz ljudskih resursa vodećih hrvatskih tvrtki.

Podsjetimo, Career Boot Camp je jedinstveni projekt ovakve vrste u Hrvatskoj – riječ je o višednevnom interaktivnom događanju na  kojem izabrani studenti sudjeluju u radionicama, rješavanju zadataka te se svojim znanjima i vještinama predstavljaju stručnjacima iz upravljanja ljudskim resursima vodećih internacionalnih i domaćih kompanija.

Više informacija o projektu možete saznati OVDJE.