Native Advertising Awards, najveća globalna nagrada za native advertising u organizaciji Native Advertising Institutea, jučer je u Berlinu okrunila najbolje kampanje provedene u zadnjih 12 mjeseci. S berlinske ekspedicije 24sata vratio se kao najnagrađivanija native kuća s čak 11 osvojenih odličja, čime je postala nagrađivanija od velikana poput Bilda, Forbesa, CNN-a i CBS-a. Kruna ovih nagrada upravo je ona za Native studio godine do 20 zaposlenika, u kojem je 24ContentHaus osvojio broncu.

Među nagradama najviše se ističu tri zlata za YouTube seriju “Isti san”, čiji je pokrovitelj bila Coca-Cola. U 10 epizoda glavne uloge imaju JoomBoosovi mladi influenceri, stasali u YouTube Talent showu “Videostar”. “Isti san” dobio je zlato za najbolju seriju pod pokroviteljstvom, najbolje korištenje influencera i najbolje korištenje YouTubea. Talent show “Videostar” dobio je broncu u kategoriji najbolje serije pod pokroviteljstvom.

– Pomeli smo svjetsku i domaću konkurenciju. JoomBoos je najveća YouTube mreža u regiji. Gledanost joj je 40 posto viša od nacionalne televizije – rekao je voditelj JoomBoosa Matej Lončarić, koji je s Natašom Šudelijom, voditeljicom native tima 24sata, primio prestižna priznanja u Berlinu. Sva ta priznanja ne bi bila moguće da na projektima nije radio naš vrhunski native studio, koji je dobio broncu u kategoriji Native studio godine do 20 zaposlenika. Srebrnu nagradu dobili smo za kampanju #bezsrama koju je Native studio radio za Plivu. Žiri ju je nagradio kao projekt s najboljom strategijom i kao jednu od najkreativnijih kampanja. Cilj kampanje bio je edukacija žena o kontracepciji i njezinoj važnosti kroz upitnike, članke, interaktivni microsite i društvene mreže. Kampanju je pregledalo više od 300.000 čitatelja. Osim te nagrade, kampanja #bezsrama dobila je i zlato za najbolje korištenje online medija. Druga uspješna native kampanja 24sata, #SkiniSe za melanom, u istoj konkurenciji osvojila je srebro. Kampanja koju je naš specijalizirani portal Zdrava Krava realizirao za DM upozorila je ljude na važnost samopregleda u sprečavanju raka kože. Kampanju je pregledalo više od 250.000 ljudi koji su mogli naučiti više o svojoj koži, kako se zaštititi od sunca i gdje se pregledati ako sumnjate na rak. – Biti u konkurenciji s velikanima poput NY Timesa i CBS-a je fantastična stvar. Presretni smo i ponosni, vraćamo se kući s punim rukama nagrada – rekla je Nataša Šudelija.

U stručnom žiriju sjedili su najbolji eksperti za marketing i native u svijetu. Oduševljeni su studijem 24sata koji je pomeo konkurenciju i najavio nove vrhunske kampanje.

 1. najbolje korištenje influencera za ‘Isti san’, zlato
 2. najbolje korištenje YouTubea za seriju ‘Isti san’, zlato
 3. korištenje online medija za kampanju #bezsrama, zlato
 4. serija pod pokroviteljstvom za ‘Isti san’, zlato
 5. najbolja native strategija za kampanju #bezsrama, srebro
 6. najkreativnija kampanja za #bezsrama, srebro
 7. korištenje online medija za kampanju #skinise za melanom, srebro
 8. serija pod pokroviteljstvom za ’Videostar’, bronca
 9. najbolje korištenje teksta za#bezsrama, bronca
 10. najbolje korištenje YouTubea za ‘Videostar’, bronca
 11. native studio godine do 20 zaposlenika, bronca

 

Sve dobitnike Native advertising nagrada možete pogledati na linku: https://nativeadvertisinginstitute.com/native-advertising-awards-winners-2017/


24 sata

www.24sata.hr www.24sata.biz www.express.hr www.zdravakrava.hr www.miss7.hr www.gastro.hr www.klokanica.hr www.joomboos.hr www.cool.hr www.autostart.hr www.goal.hr www.njuskalo.hr www.mojkvart.hr www.contentengine.hr www.pixsell.hr www.newsroom.hr www.redpoint.hr www.styria.com