Radeći s društvenim medijima susrećemo se s mnoštvom tehničkih detalja koje community manageri trebaju izvršiti brzo i učinkovito, a posebice u slučaju kriznih situacija. Većina vas uglavnom ima svog webmastera, IT stručnjaka, ili in-house web developera. Moram napomenuti da mi svog obožavamo. Iako priča nekim svojim IT jezikom, uvijek se uspijemo razumjeti i spasiti stvar . Međutim, govoreći o kriznim situacijama u društvenim medijima jedna stvar je sigurna, a to je da se dogode u najgorem mogućem trenutku. Što ako baš taj dan vaš webmaster nije dostupan, a vi trebate usmjeriti svoj Twitter feed na svoje korporativne stranice ili dodati novu karticu na Facebook fan stranici? Postoji toliko stresnih situacija uključenih u rad s društvenim medijima koje biste mogli izbjeći samo ako se dobro pripremite i naučite rukovati s nekoliko osnovnih korisnih alata.

PR Daily navodi 10 osnovnih web vještina koje bi trebali  znati svi mi koji se bavimo odnosima s javnošću :

  1. Stavljanje tweetova, hashtagova i drugih Twitter elemenata na svoje korporativne web stranice (kliknite ovdje za pomoć).
  2. Stvaranje, dodavanje i povezivanje banner oglasa s vašom korporativnom web stranicom.
  3. Obnavljanje ili zamjena pozadine na svom Twitter profilu.
  4. Podizanje video isječaka i pripadajućih komentara na YouTube.
  5. Podizanje video isječaka na vašu web stranicu i blog.
  6. Ažuriranje svoje korporativne web stranice i bloga.
  7. Aktiviranje i uređivanje „tamne stranice“.
  8. Dodavanje prilagođene kartice na svoju Facebook fan stranicu (kliknite ovdje za pomoć).
  9. Stvaranje i uređivanje linkova (i na tekst i na fotografiju).
  10. Pristupanje i ažuriranje vaše interne komunikacijske platforme u stvarnom vremenu.

Nekolicini će se ove osnovne vještine u prvi mah učiniti glupima, međutim iskustvo je pokazalo da ih, unatoč njihovoj važnosti, mnogi od nas PR-ovaca nismo usavršili. Kao što smo i rekli, kriza nastane upravo onda kad ne treba, a definitivno ne želite ostati bespomoćni i zatečeni jednom kad se ona dogodi. Opremite sebe i svoj tim ovim osnovnim razvojnim vještinama i budite sigurni da ćete, kada se dogodi najgore, moći vrlo brzo doskočiti rješenju problema.

 Autor:Lana Crnjac, Foto
Podijeli objavu
Prethodni članakJa sam Content & Community Manager @Farmeron, zovite me Loudmouth Cowboy
Sljedeći članakFarmerOna & FarmerOn
Manjgura d.o.o. je agencija za odnose s javnošću koja pokriva sve vrste komunikacijskih usluga još od davne 1997. kada je pojam PR-a bio još daleka, nepoznata strana riječ. Radimo sve, od strateškog planiranja do stavljanja zareza u vaše tekstove. Posebno područje interesa tvrtke je krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici (neki ga nazivaju i spinom) i novi mediji. Kažu da se tu zaista dobro snalazimo. Inače, manjgura znači curica po dubrovački. Nezgrapnog imena, ali neodoljiva. Mane? Previše radi. Više možete pročitati na web stranici: manjgura.hr.